Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Roman

Ik hou je vast – Marina Folkers “Mis dit boek niet, het zal je raken, niet meer los laten. Een verhaal wat een podium verdient.” #Blogtour

Ik hou je vast – Marina Folkers

“Een feelgood roman met een rauw randje, Marina Folkers zal je in je hart raken maar ze houd je vast! Aangrijpend, indrukwekkend en respectvol weet zij een onderwerp aan te snijden dat je niet los zal laten.”

  • Auteur: Marina Folkers
  • Uitgever: Z&K
  • Nederlands 
  • Paperback
  • 9789020538113 
  • Druk: 1 
  • oktober 2020 
  • 256 pagina’s

Wanneer je na jaren je jeugdliefde weer treft, degene die altijd in je hoofd blijft zitten en je niet los kan laten, en hij doet alsof hij je niet herkent. Bij Millie gaan alle alarmbellen af wanneer ze haar jeugdliefde Ethan weer ontmoet. Kan zij haar gevoelens verborgen houden, kan zij hem loslaten en doorgaan met haar eigen leven of stroomt de liefde waar hij niet gaan kan en zet zij alles op alles om hem voor zich te winnen? Maar waarom stoot Ethan haar af, wat heeft zij ooit misdaan dat hij haar zo behandelt? Kan zij niet beter voor veiligheid gaan en de ontluikende liefde voor de broer van haar huisgenootje Jess en kans geven? Allemaal vragen waarop Millie een antwoord zoekt. Kan zij die vinden in Ik hou je vast?

“Ik hou je vast. Hoe vaak hij die woorden tegen haar had gesproken, wist ze niet meer. Ze waren niet te tellen.”

Marina Folkers heeft haar voetstappen inmiddels wel verdient in het Feelgood genre, met Ik hou je vast, zet zij er een stapje bij. Een aangrijpend onderwerp weet zij in deze Roman op een zeer gedegen manier te verwerken tot een prachtig romantisch verhaal. Ze doet dit op zo`n manier dat de lezer in eerste instantie de zwaarte van het boek niet zal opvallen halverwege het verhaal wordt het je duidelijk en zal weg leggen geen optie meer zijn. Met respect weet zij de lezer een boodschap over te brengen, en juist dat respect zal de lezer weten te waarderen. Persoonlijk ben ik erg onder de indruk van het onderwerp maar ook heb ik genoten van het verhaal, twee vliegen in een klap. Folkers weet de juiste snaar te raken.

Het verhaal is trekkend en zal de lezer meenemen naar London waar Millie voor haar werk als journalist bij The Guardian een opdracht welke het verleden zal doen oprakelen. De karakters zijn sterk en uitgebreid neergezet door Marina, ze gaan onder je huid zitten en je zult meteen de empathie op voelen komen voor hen, je bent ook argwanend want het klopt niet helemaal, en juist deze spanning geeft het verhaal de trekkende kracht. Het is genieten en toch ook weer niet…ik zal niet heel veel meer zeggen want dit boek moet je gewoon zelf lezen.

Folkers raakt de lezer met dit verhaal of je wilt of niet maar het opent de ogen en na het lezen zal je met mij eens zijn dat dit onderwerp een podium verdient. Niet meer in de grauwe sluier waarin het zich hult maar open, zodat erover gepraat kan worden, mag worden. Mijn complimenten voor Marina Folkers op de pure en respectvolle manier waarop dit verhaal tot uiting komt want mij betreft heeft zij hier mee een teerpunt op de juiste manier aangeraakt, dit boek wil je niet missen

Ik hou je vast…door de manier waarop is het een #Pageturner eerste klas, je moet het gelezen worden. #Respectvol #Aangrijpend en toch zeker ook #Genieten

Lieve leesgroet Moon Kager