#thekobolife·@Kobobooks·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Nooit meer alleen – Angelique Haak “Onvervalste plot koningin. Een verhaal met een boodschap een thriller van de bovenste plank. #Kobobooks

Nooit meer alleen – Angelique Haak

“En weer zet de koningin van de plottwisten mij op het verkeerde been, in de overtreffende trap zet Haak een respectvolle spannende thriller neer.”

“Zij leefde in eenzaamheid en is in eenzaamheid gestorven.”

Wanneer Emma in de krant de overlijdensadvertentie van haar jeugdvriendin Sara leest, slaat de grond onder haar voeten weg. Jarenlang hadden zij geen contact, wat is er gebeurt dat haar vriendin op zo`n jonge leeftijd is gestorven. Emma kan het niet loslaten en gaat op onderzoek uit, maar dan gebeuren er dingen die haar leven op scherp zetten….. Wat als het verleden je inhaalt? Kan Emma de geheimen van vroeger verborgen houden?

“’Gelukkig hebben wij elkaar’. Sara veerde op. Wij laten elkaar nooit in de steek’ ”

Rauw en indrukwekkend

Angelique Haak, voor mij de onbetwiste koningin van de plottwisten, weet zij mij in Nooit meer alleen ook zo van mijn stuk te brengen? Dit kan ik na het lezen alleen maar met een dikke Ja beamen. Weer weet deze schrijfster uit Spijkenisse mij een rad voor ogen te draaien met haar wendingen en onheilspellende karakters. Heerlijk. Nooit meer alleen is een eersteklas pageturner met een mooi en puur persoonlijk randje, dat blijkt wanneer je het nawoord leest. Respect voor Angelique, dat zij dit aangrijpende onderwerp wat momenteel ook op tv zijn aandacht vraagt, onder de aandacht brengt in een heerlijke psychologische thriller. En op wat voor manier, eigenlijk zoals we van Haak gewend zijn, rauw en indrukwekkend.

Lang houdt zij de lezer in haar macht, een dichte mist omhult het verhaal, je hebt geen idee waar en wanneer je de afgrond nadert. Maar dat er iets aan zit te komen hangt als een dreigend zwaard boven het verhaal. Voor mij totaal geen verrassing, Angelique Haak heeft mij in al haar eerdere boeken zo doen verbazen dat ik groot fan ben, en misschien niet helemaal objectief naar het verhaal kijk? Ik weet het niet, mijns inziens is dit een verhaal dat gelezen moet worden, de thriller is ijzersterk en zit goed in elkaar, de plottwisten zijn weer niet van de lucht. Het einde is spraakmakend en onverwacht. Maar dan het onderwerp, daar is over nagedacht daar schuilt een boodschap in, en dat verdient respect. Angelique Haak heeft dit alles verweven in een thriller die wellicht herkenbaar overkomt, maar juist het herkenbare maakt dat het nog veel te vaak voorkomt. Er ligt een lading Non-fictie in het verhaal, die het herkenbare karakter geeft, door dat iedereen die op school wel getuige was of nog schrijnender slachtoffer was van pestgedrag. Dit heeft mij geraakt. Het gebeurt nog veels te vaak en overal ook op de werkvloer.

Sterk en verrassend plot

In Nooit meer alleen word je als lezer meegezogen de middelbareschooltijd in, afwisselend met het heden, wat is er gebeurd, wat heeft er plaats gevonden in de jaren 1994/1995, allemaal vragen die eenmaal gestart in deze tijdreis door je hoofdzweven . Je raakt meer en meer verweven met de personages en wegleggen is geen optie. De plot zal je achterover doen slaan, verrast en verbolgen door de kleine hints van de schrijfster tijdens het lezen die je afdoet als ‘ok, het zal wel.’

Angelique je doet het weer, met dit verhaal laat je weer zien dat je bezit over een ijzersterke thrillergeest, de ongekroonde koningin van de plottwisten, van mij verdien je die kroon. Respect, voor het persoonlijke karakter van het boek, je groeit en groeit. Nooit meer alleen, was voor mij een pageturner welke ik in een dag heb uit gelezen, stoppen was een No Go.

Lieve leesgroet Moon Kager

*****

Ook te lezen met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks