Recensies van Moon·Roman

Het leven in één keer – Keith Stuart “Een verhaal met een boodschap, magisch mooi “

Het leven in één keer – Keith Stuart

“Een magische vertelling over leven, liefde en kracht.”

  • Genre; Literatuur & Romans
  • Aantal pagina’s; 384
  • Uitgeverij; Harper Collins
  • Laatste editie; 15 januari 2019
  • ISBN; 9789402730500, 9789402756562

‘Waar wil je over vijf jaar zijn? Vraagt het formulier. Ik zet mijn pen op het vel papier en schrijf; In Leven…”

Je kind is vijf jaar oud en blijkt een hartruis te hebben, zij zal niet oud worden, je moet er niet aan denken. Dit overkomt alleenstaande vader Tom, wanneer zijn dochter Hannah deze diagnose krijgt. Theaterdirecteur Tom doet er alles aan om zijn dochter de jeugd te geven die zij zo verdient. Hij verrast haar elk jaar op haar verjaardag met een voorstelling, dan wordt Hannah bijna 16 en verslechterd niet alleen haar situatie, ook staat het theater op de rand van de afgrond.

Lukt het Tom om Hannah voor haar zestiende verjaardag haar te geven wat hij altijd gaf? Dan komt er vanuit heel onverwachte hoek een verrassing voor Tom……

“Er bestaat echt zoiets als magie. Ik bedoel het idee dat ongelooflijke dingen mogelijk zijn en tevoorschijn kunnen worden getoverd door wilskracht, inspanning en liefde. Zo is het begonnen. Zo hebben we alles uit eindelijk kunnen doorstaan”

Keith Stuart staat bekend om zijn familieverhalen, zijn echtheid en het overbrengen van emoties… Hij bezit over een werkelijk prachtige schrijfstijl, zo eentje waar je likkebaardend van smult, het is de magie die van de bladzijdes spat, de woordkeuze en de sfeerimpressie ademt een en al theater uit. Dat is even binnenkomen. Dit boek lees je niet zomaar even, nee hier moet je wel voor gaan zitten en dan slurp je het verhaal zo naar binnen.

Aangrijpend en Puur.

Een verhaal over de relatie tussen vader en kind, de onvoorwaardelijke liefde en de kracht hiertussen kun je voelen tijdens het lezen. De overbezorgde Tom, doet er alles aan om zijn Hannah te beschermen maar toch ook zorgeloos te laten opgroeien, logisch wanneer je te horen krijgt dat er eigenlijk geen toekomst is voor je kind. Maar de jonge Hannah heeft zo haar eigen kracht en die weet Stuart heel sterk over te brengen, de liefde is voelbaar, het is een verhaal dat je raakt maar het wil je ook iets overbrengen, de krachtige personages spelen elk hun rol in dit verhaal niet alleen Tom en Hannah spelen in deze levensles de hoofdrol, je hebt ook de oude Margaret, Callum en alle mensen van de theatergroep samen zijn zij dit verhaal en ieder van hen heeft een belangrijke rol. Stuart laat je het verhaal meebeleven vanuit het zicht van Tom en Hannah, hun gevoel weet hij heel goed over te brengen aan de lezer, de intieme en pure setting maakt dat je je een voelt met de karakters.

Keith Stuart heeft mij voornamelijk weten te raken met zijn puurheid, het verhaal komt echt over en je kunt je vereenzelvigen met de karakters, de mooie woordkeuze van de auteur maken het plaatje compleet, dit is 414 bladzijdes genieten, zijn andere boek De Blokkenjongen, gebaseerd op zijn eigen zoon is nu zeker een boek dat ik ook lezen wil.

Het leven in één keer verdient naar mijns inziens de stempel Mustread, dit is een verhaal dat blijft je bij

Lieve leesgroet Moon Kager