Kinder Mustreads·kinderboek·Recensie van Carla·Recensies

Naar de echte wc – Anita Bijsterbosch “Een hardcover, educatief en erg leuk peuterboek!”

Anita Bijsterbosch – Naar de echte wc.

Een mooi hardcover peuterboek met flapjes, altijd leuk voor peuters, nog leerzaam ook natuurlijk!     

  • Auteur: Anita Bijsterbosch
  • Uitgever: Clavis
  • Nederlands 
  • 1e druk: september 2020
  • 9789044839333
  • Hardcover
  • 20 pagina’s

Recensie

Een erg vrolijk boekje met als thema ‘van-het-potje-naar-de wc’! Het gaat over Konijn die gek is op haar potje! Ze neemt het overal mee naar toe en het liefst zou ze er de hele dag op zitten. Maar op een dag is Konijn haar potje kwijt en klopt ze bij al haar dierenvrienden aan of ze haar potje toevallig hebben gezien. Nergens is het potje te vinden, maar ondertussen komt Konijn wel tot een inzicht, haar dierenvrienden gebruiken allemaal hun wc. Uiteindelijk moet Konijn toch echt erg nodig en gaat ze snel naar huis. En viel het mee Konijn, voor het eerst naar de echte wc?

Naar de echte wc – Anita Bijsterbosch

Ik werk met een groepje peuters (eigenlijk van 0-4 jaar) en dan is voorlezen altijd leuk! Dat vind ik zelf natuurlijk gezellig om te doen, maar de kinderen zijn hier ook altijd voor te porren! Of ik nu in de ochtend, middag of aan het einde van de dag een boekje pak, ze vinden het echt altijd leuk! Dit boekje is natuurlijk naast erg leuk ook nog eens educatief! Het thema, naar de wc gaan, is op een speelse en  leuke manier  vorm gegeven door allemaal flapjes die deuren van verschillende wc’s voorstellen. De dierenvrienden van Konijn hebben allemaal hun eigen wc. Kinderen vinden het natuurlijk altijd spannend als ze een flapje (deurtje) open mogen maken, om te kijken wat daarachter schuil gaat. Wanneer je dit boekje met regelmaat voorleest zal het verhaaltje in eerste instantie alleen maar leuk zijn voor de kinderen, maar uiteindelijk zullen ze de koppeling met naar de wc gaan snappen. Zodra ze dan ook daadwerkelijk naar de wc gaan, worden ze met dit boekje weer bevestigd en kan je het alsnog blijven voorlezen.

Ik vind het boekje een erg leuke en leerzame aanrader voor ouders, grootouders, kinderdagverblijven en gastouders!

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel

Een gedachte over “Naar de echte wc – Anita Bijsterbosch “Een hardcover, educatief en erg leuk peuterboek!”

Reacties zijn gesloten.