#thekobolife·@Kobobooks·Blogtour·Recensie van Elsa·Recensies·YA Mustreads or Not?·Young Adult

Vervlogen – Shelena Shorts #Blogtour “Het boek leest wel lekker gemakkelijk weg door de fijne, toegankelijke schrijfstijl.”

Vervlogen – Shelena Shorts

“Toch is het wel weer zo dat ik ook een volgend deel in deze serie aan zal pakken om te gaan lezen.”

Auteur(s) : Shelena Shorts

Uitgeverij : Dutch Venture Publishing  

ISBN : 9789492585592

Taal : Nederlands 

Uitvoering : Paperback

Aantal pagina’s : 231

Verschijningsdatum : oktober 2020

Serie : De Momentumserie, boek 3

Achterflap

De achtenveertig uur die Sophie Wes gaf na zijn ontvoering zijn allang verstreken. Haar geduld wordt dan ook tot het uiterste gedreven. Hun lot samen blijft onzeker, maar dat zijn ze inmiddels gewend. Toch lijkt de toekomst niet het enige waar ze bang voor moeten zijn… hun grootste angst is dichterbij dan ze denken.

Al snel blijkt dat Sophie en Wes samen niet sterk genoeg zijn om hun lot te ontvluchten. Maar in ruil voor hulp moeten ze wel hun grootste geheim blootgeven. Ondertussen tikt de tijd door en blijven de donkere wolken zich opstapelen. Hoe ver ga je voor een toekomst die niet eens zo zeker is?

Vervlogen is het derde, razend spannende deel in de mysterieuze Momentumserie van Amerikaans auteur Shelena Shorts.

Mijn leeservaring

Het derde deel van ‘De Momentumserie’ is ook nu weer als blogtour exemplaar beschikbaar gekomen via Dutch Venture Publishing voor mij als recensent. Aangezien ik de eerste twee delen van deze YA serie met plezier gelezen heb, was ik opnieuw benieuwd hoe dit vervolg verhaal verder zal verlopen.

De cover van dit derde deel vind ik persoonlijk iets minder opvallend en aantrekkelijk dan de eerdere twee delen. Een bos bloemen in handen van een vrouw met rood gelakte nagels in een soort van trouwjurk trekken toch minder mijn aandacht als bijzondere cover. Maar uiteraard is dat geheel mijn smaak en zoals bekend; over smaak valt niet te twisten. Verder is de witte tekst van zowel de titel als de achterflap tekst wel duidelijk leesbaar op de lichtblauwe achtergrond.

“Op het randje van geduld.”

De opmaak van de inhoudelijke tekst vind ik visueel prettig ogen. De hoofdstukken zijn alle voorzien van een mooie geïllustreerde pennenveer onder de hoofdstuknummering en ondertitel. Ook het lettertype waarin alles gedrukt is leest plezierig zonder focus problemen. Tevens zorgt de hoofdstukkenverdeling voor een natuurlijk aanvoelende leesflow in mijn geval.

“Ook al was het leven nu een heel stuk ingewikkelder geworden, de connectie tussen mij en Wes was zo speciaal dat die nooit zou verdwijnen.”

Inhoudelijk gezien ben ik deze keer wel iets minder enthousiast over het daadwerkelijke verhaal dan in vergelijking met deel 1 en deel 2. Ik vond het verhaal nu veel voorspelbaarder naar waar het heen zou leiden. Bovendien is het ietwat te zoetsappig voor mij ook al hoort dat absoluut wel bij deze hele boekenserie en had ik er eerder geen last van of oordeel over. Verder leest het boek wel lekker gemakkelijk weg door de fijne, toegankelijke schrijfstijl.

“Ik moest voorzichtig zijn met wat ik zou doen, want ik wist niet wie er meekeek of meeluisterde.”

De personages zijn herkenbaar uit de voorgaande delen en krijgen voor mij ook niet zozeer nog meer verdieping in ‘Vervlogen’ in wie of wat ze zijn. Dat is eerder allemaal al aan bod gekomen. Nu draait het meer om de relatie tussen de hoofdpersonages en hoe die vorm gaat krijgen. De avonturen die zij nu meemaken zijn zeker wel boeiend om te volgen maar echt razend spannend (zoals op de achterflap vermeld staat) vind ik het niet, omdat ik wel kan raden waar het heen gaat en hoe het af zal lopen.

Toch is het wel weer zo dat ik ook een volgend deel in deze serie aan zal pakken om te gaan lezen. Iets in het gehele verhaal vind ik nu eenmaal leuk om te volgen en boeken lezen doe je tenslotte ten alle tijden voor je plezier, ook als je recensent bent.        

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com