#thekobolife·@Kobobooks·Recensie van Elsa·Recensies·Roman

Poeslief – Melinda Metz “Aanrader voor iedereen die even wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur en wil genieten van onze zachte viervoeters in een komisch verhaal.”

Poeslief – Melinda Metz

“Een avond op de bank onder een dekentje, voorzien van een grote mok thee en niets anders dan lekker lezen in dit boek brengt de ontspanning die je zocht.” 

Auteur(s) : Melinda Metz

Uitgeverij : Harper Collins

ISBN : 9789402705898 , 9789402760064

Taal : Nederlands 

Uitvoering : Paperback

Aantal pagina’s : 301

Verschijningsdatum : augustus 2020

Serie : Derde boek in de serie avonturen over Mac

Achterflap

Een slimme kat met kleptomane neigingen: waar Mac zijn snorharen in steekt, ontstaan de problemen vanzelf. Maar hij heeft ook een gouden hartje, dus als hij op een dag vijf moederloze kittens vindt, kan hij niet anders dan voor ze zorgen. In elk geval tot hij een geschikt baasje voor ze heeft gevonden. Dat valt nog niet mee, want hij heeft huisarrest gekregen van zíjn baasjes, die hem verdenken van een nieuwe diefstal…

Maar Mac laat zich niet opsluiten. Hij heeft tenslotte vijf hongerige katjes te voeden. En dan is er nog die politieagent die duidelijk wat hulp in de liefde nodig heeft. Mensen weten ook nooit wat goed voor hen is. Mac heeft er zijn pootjes vol aan!

Mijn leeservaring

Boeken met katten in de hoofdrol of met een über schattig kat/kitten op kaft zijn bij mij altijd welkom! Ik ben nu eenmaal een kattenvrouwtje en word gewoon blij van dit soort boeken. Zo kreeg ik deze keer de kans dankzij uitgeverij Harper Collins om het nieuwe boek van Melinda Metz met kater Mac in de hoofdrol te lezen en te recenseren.

De cover van dit boek is dan ook ontzettend schattig om te zien en valt echt op bij elke kattenliefhebber, dat kan niet anders. De kleine kitten in een wit met rood gestippeld koffertje die je indringend aankijkt met heldere oogjes zou je zo in je armen willen sluiten. Ook de helder rode kleur en witte achtergrond trekken de aandacht naar de titel en ondertitel ‘Een roman vol kattenkwaad’. Door de ondertitel denk ik gelijk dit is een heerlijk boek om even tussendoor te pakken om binnen kort tijd te verslinden en je even te vermaken met lichtvoetig leesvoer.

“Soms roken ze niet eens dat eten bedorven was voordat ze het in hun mond stopten.”

Lichtvoetig is het zeker. Een vrij simpel, romantisch, grappig verhaal met een ietwat overdreven Amerikaans filmachtig kantje. Maar door de toegankelijke, liefdevolle inhoudt en vlotte schrijfstijl vermaakte ik me prima met dit verhaal. Voor mij is dit echt zo’n boek wat je oppakt als je een hartverwarmend verhaal wel kan gebruiken. Een avond op de bank onder een dekentje, voorzien van een grote mok thee en niets anders dan lekker lezen in dit boek brengt de ontspanning die je zocht.

“Onwillekeurig deed hij een stap naar achteren, weg van haar.”

De avonturen van Mac, de kittens en de mensen om hen heen zijn leuk om te lezen. De detective sfeer zorgt ervoor dat ik door wil blijven lezen en wil ontdekken waar het allemaal heen gaat. Alle personages zijn hilarisch qua eigenschappen vind ik en boeiend genoeg om beter te willen leren kennen. Het is geen hoogstaand, enorm verrassend geheel maar absoluut een avontuur wat je laat glimlachen tijdens het lezen. Vooral ook door de bizarre situaties die niet altijd heel realistisch zijn. Maar ja, laten we eerlijk zijn dit soort boeken zoek je niet uit voor de realiteitszin van het verhaal.

“Mac liet zijn blik over zijn beschermlingetjes gaan.”

Ik heb oprecht genoten van dit hartverwarmende verhaal en het boek mag een plekje krijgen in mijn kattenboeken collectie, die ik overigens met liefde uit blijf breiden. Aanrader voor iedereen die even wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur en wil genieten van onze zachte viervoeters in een komisch verhaal.      

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com