Recensies·Recensies van Moon·Roman

De terugkeer van Julia Caglieri – Lucia Douwes Dekker “Genieten van een heerlijk neergezette levensles.”

De terugkeer van Julia Caglieri – Lucia Douwes Dekker

“Een roman die je omarmt en mee laat dwalen in de sfeer en romantiek”

De jonge Giulia is een kind van een Italiaanse vader en Nederlandse moeder, wanneer haar vader plots overlijdt heeft haar moeder hen allang verlaten. Giulia`s oma kan de zorg niet langer aan en Giulia gaat bij haar oom en tante in Spanje wonen. Het kinderloze echtpaar vangt haar op en geeft haar de kansen die ze verdient. Haar talent voor architectuur wordt ontdekt en ze krijgt de beste opleiding in Spanje. De volwassen Julia heeft een relatie met Rob de eigenaar van een goed lopend architectenbureau, maar Rob blijkt niet de trouwe lieve zorgzame man te zijn waar Julia op had gehoopt, wanneer ze de kans krijgt om in Valencia een enorme klus aan te nemen kiest ze voor zichzelf en vertrekt naar Spanje. Kan de relatie van Julia en Rob deze afstand aan en kan zij naast de liefde ook stralen in haar werk als architect

“Julia wist het niet, maar één ding wist ze opeens met alle zekerheid die in haar was. Ze wilde het project in Valencia. En niet sof niemand zou haar tegenhouden deze opdracht van de Spanjaarden aan te nemen.”

Lucia Douwes Dekker weet met haar mooie schrijfstijl de lezer vrij snel in te pakken, je hopt heen en weer in de tijd waardoor je steeds meer te weten komt over het verleden van Julia. De puzzelstukjes vallen tijdens het lezen geleidelijk in elkaar. Er hangt een romantische maar gelijktijdig een emotionele lading in het verhaal, het aangrijpende verhaal van Julia wordt verweven in een romantische levensles voor de jonge Italiaanse. Lucia laat de lezer mee voelen en mee genieten, de karakters zijn sterk uitgeweid en laten je irriteren en hopen…Maar ook weet Lucia Douwes Dekker je te verbazen met een onverwachte wending die je even moet verwerken, goed gevonden en ik was best even flabbergasted, heerlijk zo`n onverwachte twist.

De terugkeer van Julia Caglieri zal net als de andere boeken van Lucia Douwes Dekker je nog lang bij blijven, er hangt zoveel in de lucht dat je je helemaal kunt inleven in het verhaal en de personages, de schrijfstijl van Douwes Dekker is erg mooi en melodisch, de vlotlezende hoofdstukken zijn een genot om te lezen. Kortom, De terugkeer van Julia Caglieri is er weer eentje om op je nog te lezen lijstje bij te schrijven. De auteur van dit verhaal verdient het om gelezen te worden haar schrijfstijl is te indrukwekkend die mag je niet missen

Lieve Leesgroet Moon Kager