#thekobolife·@Kobobooks·Recensies·Recensies van Moon·Roman

De kleuren van Colorado – Rebecca Yarros “Rebecca Yarros is een schrijver die je in de gaten mag houden, vanaf heden staat ze bij mij op mijn lijstje”

De kleuren van Colorado – Rebecca Yarros

“Yarros laat je genieten van alles wat zij in het boek verwerkt, de sfeer de, de karakters en de verhaallijn. Wat een genot om te lezen”

  • Auteur: Rebecca Yarros
  • Uitgever: Z&K
  • Nederlands
  • Paperback 
  • 9789020537963 
  • Druk: 1 
  • juli 2020 
  • 416 pagina’s

“Camden. Met je vader. Ik weet niet eens waar je zit. Het valt me niet makkelijk om dit te zeggen, maar je moet terugkomen.”

Camden ontvangt een bericht van zijn vader en hij laat alles vallen en keert terug naar de plek uit zijn jeugd. Terug naar Alba, de woonplaats waar iedereen hem met de nek aankijkt, nadat hij zes jaar geleden zijn jongere broer thuisbracht gesneuveld in de strijd. Niet alleen Camden geeft zichzelf de schuld het hele dorp in Colorado lijkt deze mening te delen.

Kan hij het vertrouwen van het dorp terugwinnen, kan hij eindelijk delen wat er echt gebeurt is zes jaar geleden?

Rebecca Yarros, lijkt een romantische duizendpoot te zijn, niet alleen schrijft zij, ze heeft ook nog zes kinderen en mensen helpen staat bij haar op één, De kleuren van Colorado is mijn eerste kennismaking met deze auteur, maar voor ik start aan deze recensie kan ik wel zeggen zeker niet mijn laatste boek van Rebecca Yarros.

Onder de indruk

De romantiek spat van de bladzijdes af in De kleuren van Colorado, uit alles proef je de liefde voor een goed verhaal, het zal je totaal geen moeite kosten om het verhaal te lezen want Yarros bezit de gave om je één te laten worden met de karakters. Het hele verhaal ademt een heerlijke sfeer uit, het dorpje Alba komt helemaal tot zijn recht en verschijnt door de beeldende schrijfstijl als een film op je netvlies. Mijn hunk Camden kwam helemaal tot leven, je raakt al snel helemaal betrokken in de strijd om gerechtigheid en acceptatie. Het verhaal wordt verteld vanuit Camden en Willow, twee karakters die je raken. Yarros weet deze roman een spannend tintje te geven maar de heerlijke adam en eva romantiek overheerst. Niet alleen bezit het verhaal een vleugje spanning, het onderwerp is er wel degelijk eentje waar aandacht aan besteed mag worden. Yarros heeft de beginnende dementie van Camdens vader sterk uitgemeten neer gezet. Ze beschrijft dit respectvol, maar zeker ook met de nodige problemen waar je tegen aanloopt wanneer je vader/ moeder dementerend raakt. Dit geeft het verhaal een extra lading die er zeker toe doet. Een reële kijk op een aangrijpend probleem.

Respectvol neergezet onderwerp.

Rebecca Yarros, heeft mij geraakt met haar gevoelige onderwerp, maar ik ben zeker onder de indruk van haar indrukwekkende schrijfstijl. Zij laat de karakters tot leven komen en je kunt je helemaal vereenzelvigen met hen. De omgeving is beeldend en filmisch beschreven. Kortom een heerlijke leeservaring waar ik met weemoed aan terug denk. Rebecca Yarros is een schrijver die je in de gaten mag houden, vanaf heden staat ze bij mij op mijn lijstje.

Lieve leesgroet Moon Kager

*****

Ook te lezen met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks