Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Slapeloos – Romy Hausmann “Slapeloos is een boek waar je wakker bij moet blijven! #Mustread”

Romy Hausmann – Slapeloos.

Wow, deze psychologische breinbreker had me flink in zijn greep!     

  • Auteur: Romy Hausmann
  • Uitgever: Harper Collins
  • Nederlands 
  • 1e druk: augustus 2020
  • 9789402705928
  • Paperback 
  • 368 pagina’s

Recensie

Nadja heeft een geschiedenis; een niet zo leuke! Ze is zelfs veroordeeld en heeft een aantal jaar in de  gevangenis gezeten. Na haar vrijlating wil ze graag een normaal leven opbouwen en de kans die ze krijgt grijpt ze met beide handen aan. Ze is werkzaam op een advocatenkantoor en haar leven lijkt een kalmere koers te varen, ondanks dat haar leven nog zeker niet stabiel te noemen is. Maar dan wordt er een moord gepleegd en alle kaarten lijken geschud! Kan Nadja deze problemen het hoofd bieden? Of beland ze wederom in de gevangenis?

Romy Hausmann – Slapeloos #Mustread

Het boek begint met een niet verzonden brief. Aan wie gericht weet je niet, door wie geschreven is ook nog niet duidelijk! Zo start  Slapeloos, een verhaal dat in eerste instantie alleen maar meer vragen oproept dan antwoorden weggeeft! Het zorgt er ook voor dat je bij de les moet blijven! Hetbetreft geen voorspelbare thriller; geen makkelijk tussendoortje zeg maar!

In Slapeloos blikken we terug in het verleden, gezien vanuit meerdere perspectieven, en stukken in het heden gezien vanuit Nadja’s perspectief, dit alles wordt afgewisseld met nooit verzonden brieven. In het begin heb je geen idee, wat alles met elkaar te maken heeft en dat kan wat verwarring opleveren! De sinistere schrijfstijl van Romy Hausmann zorgt er voor dat je door wil lezen en langzaamaan bekruipt je een unheimisch gevoel, wanneer krijg ik eens wat inzicht? Je wordt  stevig in een houtgreep gehouden, net zolang totdat ze eindelijk prijs geeft hoe één en ander in elkaar past. Hierdoor lijk je eindelijk  los te zijn gekomen, maar blijf alert: voor je het weet zet ze je weer vast in een hoek!

Het verleden start vijf jaar terug en komt langzaam richting het heden. Je begrijpt dat er verbanden zijn die je niet direct ziet. Het psychologische spel dat Romy Hausmann met je speelt is tergend. Ze geeft maar summier en niet eerder dan nodig brokstukjes informatie. Het zorgt dat het verhaal me compleet in zijn greep houdt! Dit zou er voor kunnen zorgen dat sommige lezers voortijdig ‘afhaken’, maar wat zou dat zonde zijn!

Ik houd van een knarsend brein en puzzelen. Nou knarsen deed het! En puzzelen moet je! Maar Ohhh wat geeft Romy Hausmann je gedoseerd de benodigde informatie! Zij bepaalt wanneer je een puzzelstukje op zijn plaats kan leggen, zij houdt compleet de regie!

Mijn recensie is summier, sorry, ik wil echt geen spoilertjes weggeven! Eigenlijk vind ik zelfs al dat de blurb/flaptekst te veel ‘weggeeft’! Dus zelfs mijn samenvatting in het begin van mijn recensie geeft niet zoveel weg als de uitgever doet op de omslag! Ik heb Dag en Nacht mogen lezen en daar had ik van genoten, Slapeloos zet Romy Hausmann definitief op de kaart voor mij!  #psychologische breinbreker, #Mustread!

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel