#Kobo Original·#thekobolife·@Kobobooks·Boekentips·Fantasie·kobobooks·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

Abdij van de nacht – Ellis van Zijll “Ik heb genoten van dit spannende, origineel aanvoelende, duistere YA Fantasy verhaal.”

Abdij van de nacht – Ellis van Zijll

“Ik ben heel benieuwd wanneer Ellis met haar volgende verhaal op de proppen komt want ik ben er sowieso wel klaar voor!”

Auteur(s) : Ellis van Zijll

Uitgeverij : Godijn Publishing  

ISBN : 9789493157231

Taal : Nederlands 

Uitvoering : Paperback

Aantal pagina’s : 340

Verschijningsdatum : januari 2020

Achterflap

Wat doe jij als het leven van je familie gevaar loopt?

Een rovende sekte teistert de dorpen. Om zijn familie van de dood te behoeden, sluit Dago zich bij de sekte aan. Hij wordt geacht zijn leven te wijden aan hun dubieuze geloof: het Lupus Religio.

Jarenlang groeit hij op bij de Lupus monniken. Hun leven staat in het teken van het dienen van de Wolvengod. Dago slaat zich tien jaar lang door de ontberingen van het klooster en hij is regelmatig het mikpunt van pesterijen. Zijn geloof in de Wolvengod is onzeker en dagelijks verlangt hij terug naar zijn familie.

Dan breekt de dag aan dat hij mee moet op jacht. Tijdens deze nacht neemt Dago’s leven een andere wending en staat zijn wereld op zijn kop. Een duistere reis vangt aan, maar weet hij zich hier ook doorheen te slaan?

Abdij van de nacht is een Young Adult Fantasy verhaal dat zich afspeelt in een middeleeuwse wereld waar religie en armoede overheersen. In het verhaal spelen thema’s als vriendschap, onzekerheid, zelfvertrouwen en acceptatie een grote rol.

Mijn leeservaring

Dit boek sprak mij om meerdere redenen aan. De duistere, donkere cover van ‘Abdij van de nacht’ was er eentje en de flaptekst een tweede. Bij het woord sekte heb je sowieso al gauw mijn aandacht te pakken, spreekt toch tot de verbeelding, en in combinatie met een middeleeuwse Fantasy wereld en de thematiek ben ik al gauw overstag om het boek graag te willen lezen. De figuur in de rode mantel op de cover wekt mijn nieuwsgierigheid net als de mega grote duistere toegangspoort waar diegene voor staat. En zo geschiedde dat ik de kans kreeg om dit boek te lezen en te recenseren dankzij Ellis van Zijll zelf.

“Zijn nagels zonken lichtjes in het bekraste hout toen hij zijn handen erom sloot.”

De schrijfstijl van Ellis van Zijll leest gemakkelijk en past bij het YA genre. De schrijfstijl past ook zeker in het Fantasy genre maar is toch toegespitst op een jongeren doelgroep. De bewoording past bij de leeftijdsklasse van de hoofdpersonages en vloeit ook probleemloos voort bij de oudere karakters met wie zij in contact komen. In zijn geheel leest het verhaal voor mij plezierig en soepel.

“De jongen was veel groter dan hij en ook beestachtiger, zoals het geloof het graag zag.”

Ook blijft mijn interesse in wat er allemaal gebeurd met Dago, zijn vrienden plus zijn vijanden gedurende het lezen geketend. Het verhaal blijft boeiend ook op de momenten dat het wat minder spannend is en de vaart wat rustiger wordt. Het is enerverend om te lezen hoe Dago zich ontwikkeld en steeds meer durft te gaan voor wat hij wil. Zijn empathisch vermogen en de groei daarin vind ik ook een mooie ontwikkeling in het verhaal.

“Herkenning besloop hem als een moordenaar in de nacht en trof hem diep in zijn hart.”

De personages die rondom hem bewegen op wat voor manier dan ook vullen het verhaal aan, zijn tevens curieus en fascinerend om te leren kennen. Daarbij wordt bij mij door de manier waarop Ellis schrijft mijn visuele voorstellingsvermogen gemakkelijk aan geslingerd, zelfs tot aan de gruwelijkste maar zeker passende details.

“Zijn gegil galmde door de kerkers, nadat de deur luid in het slot viel.”

Ik heb genoten van dit spannende, origineel aanvoelende, duistere YA Fantasy verhaal. Het einde van dit boek belooft een avontuurlijk vervolg vol boeiende intriges, ontluikende liefde en persoonsontplooiing. Ik ben heel benieuwd wanneer Ellis met haar volgende verhaal op de proppen komt want ik ben er sowieso wel klaar voor!

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com