Recensies·Recensies van Moon·Roman

De Zilverboom – Lucinda Riley “Wees gewaarschuwd voor de greep van Riley, het boek moet uit… weer genieten”

De Zilverboom – Lucinda Riley

“Een romantisch verhaal zoals alleen Riley ze weet te schrijven, gevangen in haar pengreep kun je je niet losmaken van De Zilverboom.”

Wanneer alles uit je verleden een groot zwart gat is, je je niets kunt herinneren van vroeger door een ongeluk is alles een groot vraagteken. Dit is de waarheid voor de 58-jarige Greta Marchmont nadat ze door een ongeluk negen maanden lang in coma heeft gelegen. Nu keert ze na zich jaren afgezonderd te hebben van haar familie terug naar het landhuis, om daar kerst met haar kleindochter Ava en haar man te vieren. Wanneer zij op kerstochtend na he tuitpakken van de cadeaus besluit een wandeling te maken op het landgoed stuit ze op een grafsteen waardoor haar herinneringen in 1 klap lijken terug te komen. Welke geheimen zijn er verborgen op het landgoed Marchmont Hall? Kan Greta zich alles weer herinneren of had zij liever gehad dat sommige herinneringen verborgen waren gebleven?

“Gebeurtenissen die hij voor haar had achtergehouden, uit angst dat het te zwaar voor haar zou zijn. Als ze had verdrongen hoe het allemaal begonnen was, hoe zou ze de afloop dan aankunnen?”

De zilverboom, heeft achttien jaar lang als ander boek op de plank gelegen bij Lucinda Riley, in 1995 verscheen Not Quit an Angel. Lucinda Riley nam het boek onder handen en herschreef het tot De Zilverboom. Net als Het Italiaanse meisje ziet De zilverboom opnieuw het levenslicht, herschreven en opnieuw uitgegeven om ons de fans te laten genieten van de heerlijke schrijfstijl van Lucinda Riley.

Niet weg te leggen

Tijdens het lezen van De Zilverboom vraag ik mij telkens af, hoe doet ze dit toch, elk boek weer raak je in de greep van Riley, weet ze je in te pakken, mee te nemen en te ontroeren!? Dit boek is geen uitzondering, wellicht is dit zelfs weer een overtreffende trap, want de lat komt alleen maar hoger en hoger te liggen voor de van oorsprong Ierse schrijfster. In de Zilverboom, staan verloren herinneringen en intriges centraal, de zoektocht naar deze herinneringen beschrijft Riley op de haar welbekende manier, je hopt van heden naar verleden en elke keer weer wordt er een tipje van de mistige sluier opgelicht. Greta heeft een prominente rol in De zilverboom maar haar mede hoofdpersonages doen niet voor haar onder, juist de zorgzame en liefdevolle hulp van de familie leden ontroeren je als lezer en voeden de drive om door te lezen, je wilt achter de waarheid komen. Weten hoe het in elkaar steekt! Mede door de trekkende schrijfstijl en de manier waarop Riley een verhaal weet op te laten lopen. Heeft Riley mij de volledige 540 bladzijdes in haar macht, ik kon en mocht het boek niet wegleggen, door de meeslepende verhaallijn, het mysterieuze karakter van de herinneringen bleef ik lezen, waardoor ik jou als lezer zeker ga waarschuwen, zorg dat je tijd hebt want het boek moet uit, je raakt weer helemaal in de ban van de wel bekende Lucinda Riley leesflow.

Dat de boeken die Riley jaren geleden al geschreven heeft weer uit zijn gebracht is een hele slimme zet, haar schrijfstijl houdt niet voor niets heel wat lezers in de greep. Het zijn boeken waar je van houdt of niet en waarschijnlijk heb je inmiddels wel door dat ik bij de eerste groep hoor.

Indrukwekkend en ontroerend

De zilverboom is een indrukwekkende en ontroerend verhaal waarbij je jezelf helemaal verliest, Riley weet de juiste snaar te raken en heeft met dit boek de lat weer hoger gelegd. Het is van begin tot einde genieten van deze Mustread en Pageturner

Lieve leesgroet Moon Kager