Recensies·Recensies van Moon

Macramé 2 – Fanny Zedenius “Het ideale handboek voor de gevorderde macramé fan, mooi vormgegeven en prachtige projecten!”

Macramé 2 – Fanny Zedenius

Het ideale cadeau voor de macramé fan, met prachtige patronen en praktische uitleg. Je wordt gewoon blij als je in dit boek bladert, vol nieuwe ideeën…

  • Uitgever: Manteau
  • Auteur: Fanny Zedenius
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022337073 
  • Druk: 1 
  • mei 2020 
  • 176 pagina’s

In Macramé 2 gaat de auteur verder met hetzelfde
elan. Dit boek is bedoeld voor wie de basis van macramé
al onder de knie heeft en op zoek is naar nieuwe
uitdagingen. Het bevat instructies voor meer dan dertig
knopen: alle basisknopen en -technieken inclusief nieuwe
knopen en gevorderde technieken. Je leert bijvoorbeeld
wat je moet doen als je touw tekort komt en hoe je
moeilijker stukken aanpakt.

Hip voor jong en oud

Macramé is weer helemaal hip. Je zal op school vroeger vast de beginselen van het Macrame wel geleerd hebben, maar je bent nu weer helemaal hip met een mooie plantenhanger of wandhanger in je huis. En die wil je natuurlijk zelf maken. Met het boek van Fanny Zedenius is dit echt voor iedereen een mogelijkheid. Je krijgt de beginselen goed en duidelijk uitgelegd, stap voor stap kun je de verschillende knopen oefenen. En dan de patronen. Ohhh, daar smelt je toch van. Vol enthousiasme bladerde ik door het boek toen het op de deurmat viel. Wat een mooie foto`s en wat een goed beschreven uitleg bij elk patroon.

Verslavend

Allereerst worden de vele verschillende knopen goed en duidelijk aan je uitgelegd, je kunt ze eerst voor jezelf gaan oefenen maar ook per project kun je terugbladeren naar de des betreffende knoop. Ook aanvullende knopen, voor de gevorderde macrameër, die je in een eigen creatie kunt verwerken worden uitgelegd, het is een ideaal naslag werk voor wanneer je zelf creaties gaat bedenken. Je knoopt er vanzelf lustig op los wanneer je dit boek ter hand neemt….

Fijne uitleg en prachtig vormgegeven

De projecten die in het boek worden beschreven zijn duidelijk en overzichtelijk stap voor stap beschreven. De knoop die erbij wordt gebruikt en de benodigde materialen. Alles staat beschreven. Van plantenhanger, tot gordijn, van vest tot, tas en zelfs een trouwboog. Macramé 2 blijkt een goede aanvulling op een zeer verslavende hobby. Voor je het weet hangt je hele huis vol met plantenhangers en wandhangers.

Macrame 2 is met de mooie foto`s en de duidelijke uitleg een echte aanrader voor de creatieve duizendpoten onder ons.

Lieve Macrame groet Moon Kager