#thekobolife·@Kobobooks·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Meisje zonder leugens – Michael Robotham “Een mooi en spannend vervolg op Meisje zonder verleden”

Michael Robotham – Meisje zonder leugens.

Michael Robotham zet deel 2 in deze serie nog even steviger neer! Ik heb wederom genoten, maar dat ben ik gewend van Robotham! Zijn boeken staan, voor mij, garant voor leesplezier!      

  • Auteur: Michael Robotham
  • Uitgever: Cargo
  • Nederlands 
  • 1e druk: september 2020
  • 9789403197005
  • Paperback 
  • 368 pagina’s
  • ook te beluisteren via Kobo Plus

Evie Cormac is een bijzonder meisje; zonder familie. Ze doorziet mensen die liegen, terwijl ze zelf met gemak over haar eigen leven kan zwijgen. Ze moet wel, haar identiteit moet geheim blijven omdat ze anders haar leven niet zeker is. Er zijn namelijk een stel machtige mensen op zoek naar Evie, de enige getuige van de misdaden die deze personen gepleegd hebben. Forensisch psycholoog Cyrus Haven is echter vastbesloten erachter te komen wie Evie werkelijk is en hoe ze zich wist te redden in het huis waar een man werd doodgemarteld. Evies gave om te zien wanneer iemand liegt helpt Cyrus bij het oplossen van een lastige zaak, maar hoe verder hij Evies  verleden weet te ontrafelen, hoe gevaarlijker het wordt voor haar. Het is spelen met vuur. Tot hoever durven ze te gaan?

Waar Meisje zonder verleden eindigt, gaat Meisje zonder leugens verder. Het is dan ook aan te raden om het eerste deel eerst te lezen, ondanks dat het wel losstaand te lezen is, maar dat zou eigenlijk jammer zijn.

We krijgen langzaam aan steeds meer een beeld bij wat er in het verleden is gebeurd door dat het verhaal geregeld in de tijd verspringt. Mondjesmaat, maar elke keer genoeg om nieuwsgierig te blijven, krijgen we steeds meer inzicht over alles wat er speelt en gespeeld heeft. Op een geweldige manier uitgewerkt door Michael Robotham!

De personages van zowel Evie als Cyrus ontwikkelen zich verder, en ook hun relatie wordt nog verder uitgediept! Michael Robotham vind ik kundig in het creëren van goede personages, zonder al te veel opsmuk, ogenschijnlijk ook zonder enige moeite!  Dit geldt niet alleen voor zijn hoofdpersonages, alle personages worden met aandacht gecreëerd, neergezet, en niets gebeurd zonder reden. Michael Robotham doet niet aan bladvulling. Waardoor je het verhaal met lekkere snelheid en flow leest.

Evie, die het vertrouwen in mensen eigenlijk compleet verloren is, kan in elk geval vertrouwen op haar eigen vaardigheid: ze ziet het wanneer iemand liegt! Haar zwak voor Cyrus zorgt er alleen wel voor dat ze misschien meer prijsgeeft dan goed voor haar is! Haar motto: Zolang ze zwijgt is ze veilig, doet ze zelf geweld aan!

Mocht het nog niet duidelijk zijn: Ik heb wederom genoten van deze thriller! Ik had niet anders verwacht, Michael Robotham behoort tot het gilde auteurs die niet teleurstellen, tenminste dat is zo voor mij!

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel