Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Alex B. – Arjan Alberts “Een realistische thriller met een explosief einde, wat een TOP thriller!”

Alex B. – Arjan Alberts

“Fictie of Non – Fictie?, Alberts laat je in shock achter wanneer je het boek sluit. Gegrepen door zijn penstreek zal je dit boek niet snel vergeten….”

“Hoe ver ga jij om wraak te nemen?”

Het verleden laat Suzanne, Suus, de Bruyn niet los, ze was slachtoffer van de vermeende seriemoordenaar Natan Z. Om haar verhaal te halen gaat zij heel ver, door haar baan als therapeute in de zwaarst bewaakte tbs-kliniek, komt zij heel dichtbij mogelijke linken naar Natan Z. Maar wil Natan Z wel gevonden worden? Wanneer wraak de overhand neemt kan het twee kanten op gaan!

Arjan Alberts had mij met Natan Z. al omvergeblazen en dat is niet zo gek, de auteur is naast het schrijven jurist en hij werkte jaren voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid, een basis die je in de boeken van Alberts terug kunt vinden. In alles kun je de gedrevenheid de kennis en de passie van de auteur proeven , ook Alex B. is weer een boek dat leest als een trein en lijkt op een Non-fictie verhaal zo beeldend, overtuigend, op werkelijkheid berust geschreven. Je zult als lezer het boek in worden getrokken door de onderliggende spanning en filmisch geschreven verhaallijn. Net als Natan Z. zal ook Alex B. niet misstaan op het grote doek.

Zelden zo onder de indruk van een plottwist.

Je hebt wel van die boeken waarbij je flabbergasted achter blijft wanneer je het boek dicht slaat, Alex B. zal zo`n boek zijn. De oplopende spanning grijpt snel om zich heen en je blijft lezen, Alex B. is het vervolg van Natan Z. en is goed los te lezen maar ik raad je aan ze beide op te pakken in de juiste volgorde. Deze beide boeken zijn zo sterk uitgeweid en overtuigend geschreven dat het verhaal je onder de huid gaat zitten, wees gewaarschuwd eenmaal gestart beloof ik je geen garantie voor zorgeloze leesmomenten. Spannend, intrigerend, indrukwekkend en shocking dit zijn ingrediënten voor een thriller van Arjan Alberts. De achterliggende informatie die Alberts uit zijn werkervaring mee neemt geven het boek het non fictieve karakter, de verhaallijn is zo realistisch geschreven dat je leeservaring bijna als echt ervaart, maar Alberts laat in Alex B. voor eens en voor altijd weten dat je zijn boeken niet zonder handschoentjes aan moet pakken, het explosieve einde zal menig lezer omverblazen.

Deze plotwending zal ik nooit vergeten. Wauw…… onvoorspelbaar niet verwacht en flabbergasted, Arjan Alberts mag zich wat mij betreft met zijn expertise en zijn schrijfstijl nog vaak laten horen. Wat een talent!

Lieve leesgroet Moon Kager