#Kobo Original·#thekobolife·@Kobobooks·Gast recensies·kobobooks·Recensies·Thriller

Mooie moorden deel 1 – Tica Morgan: “Na deel 1 wil je gelijk door!”

Tica Morgan – Mooie moorden I

Tica Morgan neemt je mee naar het saaie eiland Goeree Overflakkee… alhoewel….

  • Uitgever: Kobo Originals.
  • Nederlands 
  • 1e druk: oktober 2019
  • 9781989510537
  • E-book (te lezen en luisteren via Kobo Plus)
  • 261 pagina’s
  • Te lezen en beluisteren via Kobo Plus

Mooie moorden gaat over rechercheur Zoë Janssen.  In deel 1 wordt het toch wel saaie en conservatieve Goeree Overflakkee opgeschrikt door een moord…. Een lelijke moord. Zoë is blij… want in haar hoofd is een lelijke moord een mooie….

Zoë is een alleenstaande moeder, maar heeft alles goed op een rijtje, Twee zoontjes en een goed contact met haar ex en zijn nieuwe vrouw. Het eiland wordt opgeschrikt door een ‘mooie’ moord. Op het eiland gebeurt niet zoveel, dus Zoë wordt hier stiekem erg blij van. Het was immers al zes jaar geleden dat er een moord was gepleegd. De oplossing was er na flink wat speurwerk en Zoë werd geprezen voor haar werk. Ondanks tal van aanbiedingen, besloot ze voor haar zoontjes op het eiland te blijven. Nu met deze moord kon ze eindelijk weer doen waar ze goed in is, speuren. Zoë is gek op analyseren, puzzelen en verbanden leggen. Niets liever dan dat. Als mevrouw de Jong wordt gevonden in haar eigen stal, begint de zoektocht naar een moordenaar die deze dame keurig verzorgd heeft achtergelaten. Het hoe en waarom schieten door haar hoofd. Samen met de hoofdinspecteur Tom stelt Zoë het team samen. Ook maakt ze kennis met de officier van justitie, Alice, waarmee ze gelijk een klik heeft. Na een aantal dagen, zonder enige bruikbare sporen gevonden te hebben, wordt een tweede lichaam gevonden. Ook dit slachtoffer was keurig achter gelaten, in zijn zondagse pak… en op dezelfde methode vermoord als mevrouw de Jong….

Wat vond ik dit boek leuk ! Ik kom van ‘het eiland’ zoals we dat noemen en werd daardoor extra getriggerd dit boek te lezen. Herkenning is natuurlijk erg leuk, het beeld is nog makkelijker te vormen. Hoe grappig zoals de schrijfster de mentaliteit beschreef van de mensen, hoe ze denken en hoe ze zijn. De fictieve namen die een glimlach geven – ook weer van herkenning – omdat dit veel voorkomende Flakkeese namen zijn. Maar dat is niet het enige uiteraard waarom dit boek zo leuk is. De schrijfstijl van Tica is fijn. Het leest lekker weg en je wilt doorgaan. Het verhaal is oprecht goed gevonden. Ik vind de moorden top uitgedacht en je wordt naast de zoektocht naar de moordenaar gelijk meegenomen in een verhaal – met wat volgens mij –  een rode draad zal zijn in deze serie.

Ik ben gelijk doorgegaan in deel twee !

Lieve leesgroet Monique Vennink