Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De zalige moordenaar – Raymond Rombout “Tel humor, Actie en onverwachte plotwendingen bij elkaar op en je komt bij Raymond Rombout uit ”

De zalige moordenaar – Raymond Rombout

“Rombout is een tovenaar met woorden welke hij samen laat smelten tot beeldende humorvolle zinnen, die je op hun beurt laten genieten van Arturo Dias op zijn best”

Twee mensen, een man en een vrouw lopen het politiebureau van Mechelen binnen en willen een moord bekennen…. Ze hebben een paar eisen Earl Grey thee, een koud biertje en Arturo Dias.

Iedereen heeft een talent, wat als je talent moorden is? Dan moet je daar natuurlijk wat mee doen, bedacht de oud paracommando Mark Van Lancker! Hij heeft gehoord dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft, en heeft al van alles bedacht om deze tijd zo zinvol mogelijk in te richten, Quizzen, Drinken, Schrijven, Moorden dat moet het worden. Kan hij Mechelens eerste serie moordenaar worden of zal privédetective Arturo Dias daar een stokje voor steken?

Raymond Rombout de Vlaamse auteur en ‘vader’ van Arturo Dias, zijn vierde boek alweer met deze ‘held’ in de hoofdrol, mannenthrillers welke door vrouwen ook prima gelezen kunnen worden. Thrillers met de benodigde actie, spanning en gelukkig ook een heerlijke zweem humor. Rombout beschrijft zijn scenes uitgebreid, zijn zinnen lopen speels en beeldend en door de zweem humor zal menigmaal een glimlach op je lippen verschijnen. Een harde thriller met een heerlijke humorvolle ondertoon voor iedereen lekker leesvoer.

Een pakkend proloog, hier word ik blij van, WTF, wie zijn deze mensen die het bureau in Mechelen doodleuk binnen komen wandelen. Hierdoor sta je meteen op scherp, der gaat wat gebeuren. Het duurt even eer Arturo Dias het verhaal binnen wandelt, eerst maakt de lezer kennis met Mark van Lancker op vermakelijke wijze treedt het thrillereffect het boek binnen, het leest erg prettig en vlot weg. De interessante zinsopbouw en woordkeuze overheerst de schrijfstijl van Rombout wat maakt dat het een erg prettig pakkende thriller is en je je opperbest vermaakt met De Zalige Moordenaar.

En dan…..

Dan weet Rombout een onverwachte wending in het verhaal te verweven waardoor je helemaal op scherp staat.. Puzzelstukjes vanuit het begin vallen op zijn plek en de humor wordt plots actie, reactie. Nu ben je helemaal gevangen in de thrillergeest van de auteur. Deze wending zet alles op scherp en geeft het verhaal een verrassingseffect welke je tot het eind aan toe bezig zal houden. Voor mij weer een hele prettige leeservaring, zoals ik gewend ben van Raymond Rombout de sinistere humor maakt het voor mij, vergelijk de Rombout met Grisham maar dan met humor.

Nog nooit iets gelezen van deze Vlaamse auteur, geef hem het voordeel van de twijfel en je zult zeker niet teleurgesteld worden.

Lieve leesgroet Moon Kager

****