Nieuwe serie·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Het laatste leven – Mohlin & Nyström “Wow! Wat een heerlijke thriller!”

Mohlin & Nyström – Het laatste leven.

Debuut? Eerlijk? Ik kan alleen maar zeggen een dikke #Mustread!     

  • Auteur: Mohlin & Nyström
  • Uitgever: HarperCollins
  • Nederlands 
  • 1e druk: september 2020
  • 9789402705485
  • Paperback 
  • 448 pagina’s

Recensie

FBI agent John Adderley belandt in het ziekenhuis in Baltimore met schotwonden na zijn mislukte infiltratie binnen een drugskartel. Wanneer hij ontwaakt weet hij dat het zaak is zo snel mogelijk van de radar te verdwijnen. Met een nieuwe identiteit verdwijnt hij naar zijn geboorteland Zweden. Niet geheel volgens de regels van het getuigen beschermingsprogramma, maar hij heeft een reden waarom hij met een andere identiteit in het coldcaseteam van Karlstad wil plaatsnemen. Een heel persoonlijke reden! Dit coldcase team houdt zich bezig met een tien jaar oude vermissingszaak: Het gaat om de verdwijning van het tienermeisje Emelie Bjurwall. Niemand weet waar ze is gebleven nadat ze van een feestje vertrok. Er zijn DNA sporen gevonden, boven op een klif, al tien jaar lang is er maar één verdachte, die zegt van niets te weten.  John bijt zich in deze zaak vast, niet geheel zonder problemen. Hij moet tenslotte zijn ware identiteit geheim houden, in verband met de gevaren die afkomstig zijn van het drugskartel! Maar gaat hem dit wel lukken?

Mijn recensie stapel is hoger dan ooit, niet mijn schuld natuurlijk. Er worden gewoon teveel goede thrillers uitgebracht!

Het laatste leven van Mohlin & Nyström #Topdebuut!

Het laatste leven was aan de beurt en om er in te komen las ik even de achterflap. Hmmm,  weer een vermist meisje, dat lijkt het thema van dit jaar! Ik twijfelde of ik niet een dunner exemplaar, met een ander thema, tussendoor zou gaan lezen. Omdat het tevens een debuut is weet ik niet wat me te wachten staat. Ik begin toch maar,  een beetje met tegenzin dus, en heb het meteen door: ja, dit wordt toch weer een goed boek!

Het verhaal zit echt gedegen in elkaar, met een aantal heerlijke plottwists en op het laatst nog een uitsmijtertje! Normaal ben ik bezig met het ontrafelen van het geheim, wil ik weten wie de dader is,. Tijdens het lezen van dit boek vergat ik dat juist! Ik was alleen maar bezig met “verder lezen’.

Het verhaal start in 2019 waar John Adderley ontwaakt in het ziekenhuis van Baltimore. De reden van dit verblijf in dit ziekenhuis wordt duidelijk, tevens waarom John in een getuigenbeschermingsprogramma terecht komt en een andere identiteit aanneemt en ondanks dat toch naar zijn geboorteland vertrekt! John Adderley, de hoofdpersonage, wordt gedegen neergezet, je snapt zijn noodzaak om zich met deze coldcase te bemoeien. Maar ook de familie Bjurwall en nog een aantal personages worden goed karakter gegeven en geloofwaardig beschreven. Je voelt de verwachtingen van de moeder ten opzichte van Emelie en de druk die dit veroorzaakt bij haar. Maar ook de liefde van de, in mijn ogen, wat sukkelige vader voor zijn dochter. En niet te vergeten de strubbelingen van de onderlinge relatie tussen de ouders nadat hun dochter vermist is geraakt. Mohlin & Nyström hebben samen een geloofwaardig verhaal vertelt met verschillende onverwachte wendingen. Wendingen die ik niet aan zag komen, sterker nog, ik was er niet mee bezig om te achterhalen wie en hoe, ik was puur aan het genieten!

En ineens was het boek uit…oké, dit verhaal krijgt dus nog een vervolg!! Kan ik me hiervoor al aanmelden? Ik kijk er in elk geval naar uit! #HeerlijkeMustread! Met dank aan HarperCollins !

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel