Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De laatste toevlucht – Marissa Stapley “De idyllische sfeer, strooit zand in je ogen, wel degelijk een lekkere thriller”

De laatste toevlucht – Marissa Stapley

“Geheimen, intriges, spanning en onzekerheden, Stapley verweeft alles tot een lekkere thriller in idyllische sferen. Wegdromen is een optie maar je blijft op je hoede”

“Je kon de waarheid wel negeren, maar uiteindelijk kon je er niet omheen”

Als je het echtpaar, Miles en Grace Markell mag geloven kun je je huwelijk redden door bij hun op een geweldig luxueus resort in Mexico in relatietherapie te komen. De laatste strohalm voor een verschrikkelijke vechtscheiding. Het ogenschijnlijk gelukkige therapeute koppel lijkt ook zo hun eigen probleempjes te hebben. Ze proberen deze barstjes voor de cliënten verborgen te houden maar hoe lang houden ze dit vol?

De Amerikaanse Marissa Stapley heeft al drie romans op haar naam staan, en alle drie zijn ze verschenen op de bestseller lijst, haar thriller/romans zijn vertaald in acht talen en de journaliste mag zich dus inmiddels wel een bestsellerauteur noemen. Haar thriller/roman De laatste toevlucht is voor mij de eerste kennismaking met deze auteur. De op het oog idyllische cover doet denken aan een roman, maar je komt er al snel achter dat dat totaal niet aan de orde is, de sfeer is allesbehalve romantisch. Stapley, beschrijft de sfeer en de ambiance zeer uitgebreid en het beeldende vermogen van de lezer hoeft dan ook geen overuren te draaien om je te wanen op het luxueuze resort in Mexico, daaraan zou je nog steeds een romantisch verhaal verwachten maar het thriller brein van Stapley laat daar geen twijfel over zijn, de sfeer is grillig en onvoorspelbaar.

De idyllische sfeer, strooit zand in je ogen

De laatste toevlucht is een goede combi, de idyllische sfeer is goed verweven in deze thriller, dat geeft dit boek een extra dimensie. Er worden tussen de hoofdstukken door dialogen in het verhaal gestopt dit maakt je nieuwsgierig want wie is Hij en wie is Zij??? Geheimen, intriges en verborgen verlangens vieren hoogtij in deze verrassende thriller, Stapley weet de lezer niet alleen plezierige leesmomenten te geven ze laat je lang in twijfel. Enige oplettendheid is wel aan de orde want de verschillende karakters en hun relaties tot elkaar kunnen je soms iet wat verwarren. In zeven dagen beschrijft Marissa Stapley je een verhaal waarbij ze je gevoelens niet spaart, bij de één voel je empathie bij de ander zal de irritatie hoogtij vieren, een ideale bijkomstigheid tijdens het lezen want wegleggen wordt al snel geen optie omdat je gewoon wilt weten hoe het in elkaar steekt en wie nu te vertrouwen is.

Deze kennismaking was voor mij zeer aangenaam en ik kijk dan ook uit naar meer van deze Amerikaanse auteur. Je waant je op een heerlijk resort maar je zit op het puntje van je stoel, om de intriges te ontrafelen.

4 sterren voor deze fijne vakantiethriller

Lieve leesgroet Moon Kager