#thekobolife·@Kobobooks·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Thriller

De moordclub (op donderdag) – Richard Osman “Eigenwijze bejaarden, moorden en humor. Een hilarische combi” #Kobobooks

De moordclub (op donderdag) – Richard Osman

“Alsof Hendrik Groen Midsummer Murders is binnen geslopen, Osman verweeft eigenwijze bejaarden in een moordonderzoek. Vol humor en waardevolle karakters.”

  • Uitgever: Cargo
  • Auteur: Richard Osman
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789403197401 
  • Druk: 1 
  • september 2020 
  • 352 pagina’s

Je oude dag slijten in een bejaardenhuis, elke dag hetzelfde, wachtend tot de familie weer op visite komt. Niet voor Elizabeth, Joyce, Ron en Ibrahim zij hebben namelijk een clubje, een moordclubje, ze onderzoeken oude onopgeloste moorden, tot er in hun omgeving een echte moord wordt gepleegd en zij alles op alles zetten om zich met het onderzoek (te bemoeien) bezig te houden….. Kunnen de bewoners van Coopers Chase de dader ontmaskeren, hebben zij nog tijd genoeg?

“Vanochtend heeft de moordclub (op donderdag) een echte casus. Niet alleen vergeelde pagina`s met vlekkerig typoscript uit een andere eeuw. Een echte casus, een echt lijk en, ergens in de buurt, een echte moordenaar”

Richard Osman is een Engelse tv-presentator, De moordclub (op donderdag) is zijn schrijversdebuut, en wordt alom geprezen om zijn hilarische whodunit, welke weg heeft van een combinatie tussen Agatha Christie en Hendrik Groen. Dit kun je wanneer je start in deze ‘thriller’ niet meer dan beamen, er hangt een lekkere laag humor over het verhaal heen en de Engelse sfeer kun je tussen de woorden door proeven. Dit verhaal zal zeker niet misstaan in een aflevering van Midsummer Murders. Je zult menigmaal een glimlach rond je lippen krijgen tijdens het lezen. De hoogbejaarden karakters zijn stuk voor stuk pittige dames en heren, zij staan hun mannetje en vrouwtje wel. Elizabeth en Joyce hebben van het begin af aan mijn hart veroverd.

Hendrik Groen in Midsummer murders wat een fijne combi

Osman heeft het verhaal opgedeeld door het verhaal vanuit de auteur te vertellen en door Joyce, zij houdt een dagboek bij over alles wat zij mee maakt en laat dat nu toevallig veel te maken te hebben met de moordclub (op donderdag), op een hilarische eigenwijze verteld zij jou als lezer haar verhaal en hoe zij het ervaart. Het geeft het verhaal een extra drive, de humor ligt bovenop de toch wel spannende ontwikkelingen rondom Coopers Chase. Naast het onderzoek van de moordclub, worden alledaagse dingen beschreven deze tegenhang laat de lezer voelen dat het gaat om bejaarden, welke ook hun gewone leven nog hebben en waar zij tegenaan lopen. Een tegenhang met een flinke dosis humor en zelfspot van vier speurneuzen en hun eigenwijze karaktertrekken.

De moordclub (op donderdag), is een lekker boek, een verhaal vol onderliggende humor en toch ook een verhaal dat je bezighoudt. Osman weet je door zijn pittige plotwendingen telkens op het verkeerde been te zetten, een heerlijke whodunnit in echte Engelse sfeer. Wat mij betreft mag hij nog wel doorgaan in deze trant, Elizabeth en Joyce doen niet onder voor detective Barnaby uit Midsummer

Lieve leesgroet Moon Kager

Ook te lezen met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks