Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Dit heb je verdiend – Carla Kovach “Voor mij niet bloedstollend spannend, maar dat is ook niet altijd nodig om er toch van te kunnen genieten!”

Dit heb je verdiend – Carla Kovach

Huiselijk geweld, een paar traditionele opvattingen, vriendschappen en moord, de ingrediënten voor deze thriller!     

  • Auteur: Carla Kovach
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • 1e druk: oktober 2020
  • 9789022588260
  • Paperback 
  • 320 pagina’s

Melissa Sanderson woonde in een prachtig huis in een rustige buitenwijk en had ogenschijnlijk een heerlijk gezin. Toch was dat allemaal maar uiterlijke schijn! Ze was bezig zich te ontworstelen aan haar bestaan maar moest dat bekopen met de dood. Als Gina Harte ter plaatse komt ziet ze dat het gewurgde lichaam van  Melissa ook sporen vertoont van eerdere mishandelingen. Door haar eigen verleden is Gina vastbesloten deze zaak tot de bodem te onderzoeken. Dat Gina zichzelf hierdoor ook in de schijnwerpers  zet met verstrekkende gevolgen heeft ze niet direct door!

Carla Kovach – Dit heb je verdiend

Het boek start met een proloog die zich afspeelt in 1993 en zet direct de toon van het verhaal. Vervolgens gaan we verder in 2018 en je snapt niet direct wat het één met het ander te maken heeft! Dat je dit niet direct door hebt is ook niet de bedoeling natuurlijk! De start van het verhaal zorgt er direct voor dat je nieuwsgierig wordt naar het vervolg. Je hebt snel door dat ‘de Angel Arms’ een rol speelt in het dorp Cleevesford. Een niet al te beste rol!

Een subtiele spanning is voelbaar, vooral omdat het ‘persoonlijk’ wordt voor Gina Harte, die zelf ook het nodige heeft meegemaakt in het verleden.  Net zoals het eerste deel leest dit boek ook lekker vlot. Het is voor mij niet bloedstollend-spannend, maar het verhaal is wel zo geschreven dat ik dit boek graag doorlees! Aan het einde van het boek zit verder nog een leuke twist, eentje die je niet aan ziet komen! Toch heb je snel door hoe één en ander in elkaar moet zitten. Dat doet overigens niets af voor mij aan het leesplezier wat ik aan dit boek heb beleefd!

Dit tweede deel van Gina Harte is heel goed leesbaar zonder kennis van het voorgaande deel Stil maar. Er wordt ook in Dit heb je verdiend niet veel teruggegrepen naar het eerste deel en als het al gebeurd, krijg je direct genoeg informatie mee om het te begrijpen. Toch vind ik het zelf altijd leuk om een serie te lezen vanaf het begin. En misschien denk je omdat ik dit boek niet bloed-stollend-spannend vond dat ik het volgende boek van Carla Kovach niet zou willen lezen? Niets is minder waar! Natuurlijk houd ik van boeken waarbij ik op het puntje van mijn stoel zit, met spanning in mijn schouders omdat ik bij wijze van spreken vergeet adem te halen en geheel verkrampt op de bank zit, maar ik lees ook graag dit soort thrillers! Waar een ander graag een roman tussendoor leest, vind ik het prima om dit soort thrillers tussendoor te lezen! Voor mij was dit gewoon een Heerlijk boek!

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel