Blogtour·Boekentips·Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies

Daigho – Latoya Morris #blogtour “Er bestaat een perfecte afwisseling in bloedserieuze zaken en droge humor.”

Daigho – Latoya Morris

“Het boek heeft echt een goed begin en een compleet eind. Love it!”

Auteur(s) : Latoya Morris

Uitgeverij : Hamley Books   

ISBN : 9789463967594

Taal : Nederlands

Uitvoering : Paperback  

Aantal pagina’s : 554

Verschijningsdatum : januari 2021

Achterflap

In de wereld Ayra wordt magie in evenwicht gehouden door wezens genaamd Wyndrygem. Zij worden eens in de honderd jaar geboren om Ayra te zuiveren van donkere magie.

Maar als Wyndrygem Alma verliefd wordt op een kwaadaardige tovenaar, gaat het mis. De jonge Bryana brengt hoop. Alma krijgt een visioen: Bryana zal een zoon krijgen, die weleens Alma’s redding kan beteken. Zijn naam is Daigho.

Als Daigho zeventien is, wordt zijn vriendin lastiggevallen door een paar jongens. Hij verandert in een wezen met vleermuisvleugels, een gehaat ras in zijn wereld.

Daigho vlucht en komt terecht op een compleet andere wereld: de aarde, waar hij zijn menselijke gestalte weer aanneemt en vriendschap sluit met Fay. Maar hoezeer hij ook op haar gesteld is, Daigho wil terug naar huis. Hij wil antwoorden.

Waarom verandert hij soms in een monster? Wat is zijn rol in Ayra, waar hij thuishoort en waar een gevangen tovenaar elk moment zijn macht terug kan krijgen?

En wanneer komt het moment dat hij voor altijd een monster zal blijven…

Mijn leeservaring

De cover van dit boek trekt zeker de aandacht van deze Fantasy liefhebber. De gedaante met vleermuisvleugels spreekt tot de verbeelding en maakt nieuwsgierig naar het inhoudelijke verhaal. Het verdere kleurgebruik en de bliksem die je in het midden ziet van de frontcover zorgt ook voor een gevoel van mystiek. De achterflaptekst vertelt uiteraard het een en ander over waar het verhaal overgaat en zo samen zorgt alles ervoor dat ik het boek graag wil lezen. Daarbij komt nog dat ik bekend ben met eerdere titels van de schrijfster (tevens onder een ander pseudoniem) en die allemaal met veel plezier gelezen heb.

“Het dak rustte op het huis als een puntig hoedje.”

De vlotte schrijfstijl van Latoya Morris zorgt er ook nu voor dat het verhaal soepel lezend voortvloeit. Het voelt hierdoor ook echt als een Fantasy die ook voor jongeren mensen goed te lezen is en het einde van het verhaal is voor mij dan ook zeer rap in zicht. De bewoording past bij de karakters en hun manier van doen. Daarnaast draagt het bij aan de visualisatie van wat er allemaal speelt in gedachte. En er bestaat een perfecte afwisseling in bloedserieuze zaken en droge humor.

“Het was niet voldoende om zijn honger echt te stillen, maar deed zijn brullende maag wel even een muilkorf om.”   

Spannende momenten en bloederige gevechten geven de spanningsboog in het boek een flinke zet waardoor je absoluut gauw door wil lezen. Afwisselend met de wat rustigere lijnen in het verhaal is het geheel mooi in balans en prettig leesmateriaal wat mij betreft.

“De witte kattenharen stonden overeind van woede. De man had iets aangevoeld, dat kon niet anders.”

De hoofdpersonages komen sympathiek over en hebben kenmerkende eigenschappen waardoor hun persoonlijkheden uitbreid aanbod komen in het boek. Vooral Fay is door haar eigenwijze kracht mijn favoriet. Door de beschrijvingen van de karakters ga ik met hen meeleven, zie ik hen ontwikkelen of juist niet want ik heb ook echt een grote hekel en wantrouwend gevoel naar de personages met slechte bedoelingen of andere vage trekjes. Ja de juiste conclusie hierin is dat ik een nogal groot inlevingsvermogen heb. Maar dat draagt voor mij bij aan het leesplezier, als ik dus daarin automatisch meegezogen wordt tijdens het lezen.

“Hij legde een lange wijsvinger tegen zijn lippen en haalde de doek van haar mond.”

‘Daigho’ is zeker een aanrader voor iedereen die houdt van een fantasierijke, gemakkelijk lezende, standalone. Zelf vind ik het ook fijn dat boek een compleet verhaal bevat waarin ik naderhand niet verder hoef na te denken over hoe het nu verder zal gaan en dus moet wachten op een vervolg deel. Dat is vaak wel leuk maar soms heb je gewoon behoefte hieraan. Het boek heeft echt een goed begin en een compleet eind. Love it!

Lieve leesgroet, Elsa.