Recensies·Recensies van Moon·Roman

Villa Winter – Janneke van Oorschot “Van Oorschot brengt Fuerteventura bij je thuis. Een indrukwekkende combi van fictie en non-fictie”

Villa Winter – Janneke van Oorschot

“Fuerteventura verschijnt op je netvlies tijdens het lezen van deze roman, ontroert en vertedert lees je het verhaal van Eva”

“Dan besef ik me weer dat ik nooit meer alleen Eva zal zijn. Iets in mij vormt zo`n onlosmakelijk deel van mij, maakt mij heel. Er komt een onverklaarbare rust in mij, dat alles goed zal komen.”

Los van haar ex ontpopt Eva zicht tot een echte globetrotter, ze vertrekt voor een vakantie naar Fuerteventura. Eva laat haar halfbroer, halfzus en haar dementerende vader achter in Nederland, maar in gedachten zullen zij altijd bij haar zijn. Thuis, komen ze erachter dat haar vader helemaal geen Willem heet maar Winter, een naam die niet heel veel voorkomt. Op haar vakantie ontdekt Eva het Spaanse eiland en zo komt ze in het zuiden bij Villa Winter, de link tussen haar vader en Villa Winter zullen Eva de antwoorden geven waarnaar zij op zoek is.

Villa Winter bevindt zich werkelijk op Fuerteventura, gebouwd in 1937 door de Duitse Ingenieur Gustav Winter, nazi spion en vertrouweling van Hitler. Ik was onder de indruk toen ik dit opzocht op het internet, fictie en non-fictie vallen als puzzelstukjes in elkaar door de beeldende schrijfstijl van Janneke van Oorschot.

Non- Fictie en Fictie worden gekoppeld in deze interessante Roman

Janneke van Oorschot verwerkt deze Villa in een mooie roman waarbij Eva haar zoektocht naar zichzelf centraal staat, het loskomen van haar vader en haar ex. Niet alleen Villa Winter komt rijkelijk aan bod ook het bestaan van Geo-coaching en het eiland Fuerteventura worden beeldend en uitgebreid beschreven. Je waant je echt in Spaanse sferen. Het verhaal van Gustav Winter loopt synchroon met de vakantie van Eva, puzzelstukjes die later in elkaar zullen vallen. Ondanks dat er wellicht meer aandacht aan het redigeren van het boek had mogen worden besteed, zal het verhaal je raken op een enthousiaste manier komt de geschiedenis en de omgeving van Fuerteventura in een prachtig daglicht te staan. De karakters hebben zo hun eigen rugzakje, dit ontroert en vertedert tegelijkertijd, de karakters zijn door van Oorschot goed uitgewerkt en komen als vanzelf tot leven tijdens het lezen. De beeldende beschrijving van het Spaanse eiland spreekt tot verbeelding en zal je reislust aanwakkeren of voor degene die het eiland al eens hebben bezocht zal de herkenning als thuiskomen voelen.

Van Oorschot koppelt fictie en non – fictie tot een indrukwekkend verhaal waar je als lezer soms het gevoel hebt iets te missen omdat je nieuwsgierigheid enorm wordt gewekt, je wilt meer weten over bepaalde karakters mijn honger is niet helemaal gestild, terwijl ik het boek sluit, de cirkel is rond maar had van mij nog iets wijder mogen zijn, waardoor ik nog meer antwoorden had gekregen op vragen die mij tijdens het lezen ontsproten. Ik ben zeker niet teleurgesteld want Janneke van Oorschot heeft mij verrast en kennislaten maken met haar krachtig beeldende schrijfstijl, iets wat mij enorm aanstaat.

Lieve leesgroet Moon Kager

Een gedachte over “Villa Winter – Janneke van Oorschot “Van Oorschot brengt Fuerteventura bij je thuis. Een indrukwekkende combi van fictie en non-fictie”

Reacties zijn gesloten.