Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Zoek mij niet – Sietske Scholten “Hier wil ik meer van lezen, Vlot, sterk en verrassend”

Zoek mij niet – Sietske Scholten

“Een hele fijne psychologische thriller welke je tot het einde weet te boeien. Je leest hem in één ruk uit, stoppen is een No Go”

“Ik weet niet of ik Mya kan zijn…… Je bent Mya….. Je begrijpt het niet, zegt ze. Voor mij ben je een onbekende”

Wanneer Mya ontwaakt uit haar coma, zijn al haar herinneringen weg. Naast haar zit een man die zij niet kent, hij zegt haar echtgenoot te zijn. Axel en zij wonen in een prachtige villa in Deventer, maar het voelt niet goed voor Mya. Wie is zij, en wie is die man die zegt haar echtgenoot te zijn? Haar wantrouwen groeit en ze besluit haar eigen pad te kiezen, langzaam komen de flarden van haar geheugen weer terug, maar wellicht hadden ze beter verborgen kunnen blijven……

Het eerste boek van Sietske Scholten verscheen al in 2015, haar romans kenmerken zich door het sterke psychologische karakter, waardoor de lezer zich heel makkelijk kan inleven in de vaak intrigerende karakters. Sinds haar boek BEET heeft Scholten naam gemaakt, deze roman is autobiografisch en heeft vele lezers aangegrepen. Zoek mij niet is haar derde literaire thriller.

Psychologisch sterk

Zoek mij niet blijkt een sterke psychologische drive te hebben, de vlotte schrijfstijl van Scholten zorgt er bij mij snel voor dat ik lezen blijf en meegezogen wordt het verhaal in. De karakter Mya, wekt mijn empathie en mijn argwaan wordt gewekt bij de andere karakters. Hier weet Scholten de juiste toon te zetten! Het verhaal laat je maar moeilijk los, je nieuwsgierigheid wint het van enig tijdsdruk, want je wilt gewoon weten hoe de waarheid in elkaar steekt en wat er gebeurd is. Dit blijf je houden tot het einde van het boek, gelukkig leest het heel prettig en nodigt het vlotte taalgebruik ook uit tot door lezen, want pas aan het einde is je honger gestild en sluit je tevreden het boek. Verrast en toch ook wel een beetje overdonderd, ook al zal er gaandeweg het verhaal vast een belletje gaan rinkelen, maar dit verwerp je al snel, het verloop van het verhaal blijft je tot de plot toe boeien.

Enigszins voorspelbaar? Of toch compleet Onverwacht! Laat je verrassen

Zoek mij niet is mijn eerste kennismaking met Sietske Scholten, maar ik kan verklappen zeker niet de laatste. Scholten heeft een hele fijne schrijfflow, de karakters raken je en gaan onder je huid zitten, het leest enorm prettig, door de snelle opgebouwde spanning zal je ervaren dat stoppen een no go is. Voor mij wel degelijk een hele prettige thriller waarbij ik gevangen raakte in een heerlijke leesflow, vol spanning en intrigerende karakters. Hier wil ik meer van lezen

Lieve leesgroet Moon Kager