Recensies·Roman

Een moment in tijd – Meta du Crocq: “Een spannende, avontuurlijke roman met een vleugje magie!”

Een moment in tijd – Meta de Crocq

  • Auteur – Meta du Crocq
  • Uitgever – Ambicious Llp
  • Bindwijze – Paperback 
  • Verschijningsdatum – december 2020
  • Aantal pagina’s – 434 pagina’s
  • 9789493210448

Lotte vliegt in haar eentje  naar Bangkok. Ze wil gaan backpacken in Thailand en Vietnam.  Op het vliegveld van Bangkok wordt ze opgepakt voor het bezit van drugs en beland in de gevangenis.

Wat een heerlijk avontuurlijk boek is dit, ik zit meteen in een lekkere leesflow, maar ik snap nog niet goed wat alles met elkaar te maken heeft.  

Lotte vertrekt vanuit Nederland met het vliegtuig naar Bangkok. Op het vliegveld in Nederland maakt ze kennis met Cynthia, en ze trekken samen op. Tijdens de vlucht wordt Lotte niet lekker, ze wordt bij aankomst uit het vliegtuig gehaald. Tyler, die tijdens de reis vlak bij Lotte zat, vertrouwt het niet en probeert te achterhalen waar Lotte naar toe is gebracht. Ook Piet, een oud politieagent, die naast Tyler in het vliegtuig zat, constateert een aantal opmerkelijke dingen.

Dit is het begin van een spannende strijd om te achterhalen wat er nu eigenlijk met Lotte  gebeurd is. Er wordt in korte hoofdstukken snel geschakeld tussen de verschillende personages.  De zinsopbouw is kort, maar duidelijk en beeldend, leest lekker vlot. Het boek is moeilijk weg te leggen, ik wil  weten hoe het afloopt!

Een steeds terugkomende factor is het vleugje magie, waar het boek mee begint, maar waar ook het verhaal eindigt. Wat is de rol van Granny in het hele verhaal?

In Bangkok besluit Tyler, die in Bangkok over moest stappen op een vlucht naar Australië, zijn reis te onderbreken om op zoek te gaan naar Lotte. Hij vindt het maar raar, dat Cynthia, die gewoon door de douane kwam opeens verdwenen is. Tyler komt Piet tegen en samen zijn ze het erover eens dat er iets niet klopt. De mannen besluiten elkaar te bellen als ze iets over Lotte ontdekken en gaan ieder hun eigen weg. Tyler ontdekt dat Lotte overgebracht is naar een gevangenis in het oerwoud en reist in zijn eentje achter haar aan. Het begin van een avontuurlijke zoektocht door het oerwoud, langs wild stromende rivieren,  de kracht van planten en magie van een inheemse bevolking.

Ik heb genoten van dit boek, wat mij betreft een dikke Mustread!

Lieve leesgroet Marga Bos

Een gedachte over “Een moment in tijd – Meta du Crocq: “Een spannende, avontuurlijke roman met een vleugje magie!”

Reacties zijn gesloten.