Recensies·Recensies van Moon·Roman

De Vasari Gang – Karin Achten “Een boek met een boodschap, indrukwekkend en verrijkend”

De Vasari Gang – Karin Achten

“Met tranen in mijn ogen sluit het verhaal, dit opent ogen en geeft vertrouwen”

  • Auteur: Karin Achten
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493071575 
  • Druk: 1 
  • oktober 2020 
  • 168 pagina’s

Het verlies van haar vriendin Caro valt Julia niet makkelijk, de freelancejournalist/schrijfster probeert het overlijden van haar vriendin een plek te geven. Is er meer tussen hemel en aarde, kun je nog in contact zijn met overledene? Julia probeert hier zicht op te krijgen. Ze reist samen met haar dochter Jackie af naar Florence, de plaats waar zij vroeger met haar ouders ook vaak heen ging, en waar haar inmiddels dementerende moeder warme herinneringen aan heeft. Kan Julia in Florence de klink vinden naar haar gang? Vindt zij hier de ingang naar haar diepere levensbestemming?

Hoe het is om dood te gaan? Shocking in eerste instantie. Je weet dat ik helemaal niet dood wilde. Maar je stelt de vraag verkeerd. Vraag me; Hoe het is om dood te zijn?”

Een boek met een opdracht? Ontdek de ingang naar je diepere levensbestemming, niet alleen vertelt Karin Achten je het verhaal van de tocht van Julia ook heeft zij achter in het boek een werkboek gevoegd hiermee kun je bij jou eigen Vasari Gang komen. Een verhaal met een diepere onderlaag waar je als lezer voor open moet staan. Door de indrukwekkende sfeer in het verhaal zal het boek wanneer je enigszins openstaat voor spiritualiteit je omarmen, dit gebeurt vanzelf en zal een warm gevoel bij je oproepen. Het leest als een verhaal, maar de onderliggende boodschap wordt je langzaam duidelijk, op een begrijpelijke manier krijg je inzicht in de ontwikkeling van hoog gevoeligheid en het contact tussen de levende en overledenen, een lijntje dat heel dun blijkt te zijn.

Je zou jezelf kunnen herkennen in Julia waardoor ook bij jou als lezer puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Heb jij weleens ingevingen? Hoor jij weleens een stemmetje wat niet jou eigen stem kan zijn? Ga jij op je gevoel af? Het verhaal van Julia en Fiene is aangrijpend, en het zal je tot inzicht brengen wanneer je daaraantoe bent.

Karin, weet op een gedegen manier een verhaal neer te zetten dat de laagjes afpelt van de boodschap, het wordt je gaandeweg meer en meer duidelijk en wanneer je bij de plot bent zal het je ontroeren, ik kan je nog veel meer zeggen wat de auteur met dit boek wil bewerkstelligen maar je moet het zelf ervaren en voelen. De aanvulling van het werkboek maakt de cirkel compleet en je wordt je weer even bewust van je eigen pad, het zet aan tot actie en zal voor vele net het zetje in de goede richting zijn. Ik ben onder de indruk van het verhaal, en van de impact die het op mij heeft, de tranen in mijn ogen wanneer het einde nadert geeft vertrouwen en bevestigd maar weer dat we niet alleen staan.

Wanneer het is zoals het einde van De Vasari Gang, dan ben ik blij en gerustgesteld.

Bedankt voor deze bewustwording

Lieve groet Moon Kager