Recensies

Carpe Diem – Deflo “Een prachtig sluitstuk, Ongrijpbaar en vol spanning”

Carpe Diem – Deflo

“Gedetailleerd, ongrijpbaar spannend en een laatste groet?  Carpe Diem. Luc Deflo sluit hiermee af.”

“Dat hij naar Carpe Diem ging om daar in gedachten de moorden te reconstrueren. Te herbeleven. Om te zien, te voelen of zelfs te ruiken wat de moordenaar moet hebben gevoeld. Om onder zijn huid te kruipen”

Op beestachtige wijze worden de bewoners van Carpe Diem, een aan het oog onttrokken landgoed, vermoord aangetroffen. Drie dagen nadat zij om het leven zijn gekomen, worden de lichamen van de vijf bewoners gevonden door de verzekeringsadviseur en de ex echtgenoot. Wat is er gebeurt met familie Degreef, is er sprake van een roofmoord of heeft het plaatsje Keerberg te maken met een seriemoordenaar?  En waarom is de tweejarige Jonas nog dagen in leven gehouden? Allerlei vragen die door het hoofd van rechercheur Deleu spoken, kunnen hij en zijn partner Nadia de feiten van de roddels scheiden en zo de dader achterhalen

Postuum verschenen

Carpe Diem is de laatste thriller van de in 2016 overleden Luc Deflo er zijn na zijn overlijden nog vier thrillers in postuum uitgegeven, Carpe Diem is echt het laatste boek van Deflo dat is verschenen. Een sluitstuk waar je u tegen zegt. De thriller bevat alles wat een goede thriller nodig heeft, spanning, ongrijpbaarheid, verdachte karakters en een sterke verhaallijn. De setting van het landgoed Carpe Diem ademt een heel sinistere sfeer uit, de bewoners zijn allen om het leven gekomen, maar al snel blijkt dat er veel meer aan de hand was op het landgoed! Dit heeft Deflo erg goed laten uitkomen, door deze aantrekkelijke spanning en onwetendheid raak je als lezer bevangen door een drive om door te lezen, de nieuwsgierigheid wint het en wegleggen is al snel geen optie.

Mooie schrijfstijl

Wellicht was het prettige geweest wanneer sommige hoofdstukken van bepaalde personages schuingedrukt waren, dit zou enig onrust tijdens het lezen wegnemen. Je leest het verhaal vanuit het vertelperspectief maar soms komt er een Ik figuur tussen beide, dit is even schakelen, maar het geeft het verhaal ook het ongrijpbare, want wie is dit karakter?!  Met zijn mooie schrijfstijl, de interessant lopende zinnen weet Deflo de lezer op scherp te zetten, door verschillende wendingen in het verhaal te verweven blijf je geboeid lezen, gretig naar de plot, wachtend tot alle puzzelstukjes in elkaar passen. Ook heeft hij veel aandacht gegeven aan details, verschillende aspecten krijgen net even meer aandacht en worden meer uitgediept omschreven, wat voor een thriller-fan extra interessante informatie is en ook helemaal past in het verhaal. Net dat beetje extra waardoor het verhaal echter wordt, alsof je meeloopt in het onderzoek.

Carpe Diem, een pracht titel bij een heerlijke thriller waarin je je als thriller fan helemaal kunt verliezen, gedetailleerd en ongrijpbaar spannend.

 Een boodschap van de auteur…………………….?        Carpe Diem.

Lieve leesgroet Moon Kager