#thekobolife·@Kobobooks·kobobooks·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Daglicht – David Baldacci “Sommige zaken kunnen het daglicht niet verdragen!”

David Baldacci – Daglicht.

Atlee Pine komt langzaam meer te weten in haar zoektocht naar haar zus!    

  • Auteur: David Baldacci
  • Uitgever: Bruna uitgevers
  • Nederlands 
  • 1e druk: november 2020
  • 9789400512818
  • Paperback 
  • 400 pagina’s
  • ook te beluisteren via Kobo Plus

Recensie

FBI-agent Atlee Pine is al jaren op zoek naar haar verdwenen zus Mercy, elke keer wordt haar zoektocht onderbroken door andere zaken die op haar pad komen en die ondertussen opgelost dienen te worden.

Daglicht- David Badacci -Atlee Pine dl3

Dit keer kruist John Puller, special agent, haar pad. Eigenlijk loopt Atlee Puller ongewild in de weg, en dwarsboomt ze zijn zaak min of meer. Ze blijken naar dezelfde man op zoek te zijn en besluiten hun krachten te bundelen. Ondertussen ontrafelen ze allerlei duistere zaken. De georganiseerde misdaad is hier aan het werk, met tentakels die reiken tot in de hoogste regionen!  Tijdens hun zoektocht vallen er meerdere slachtoffers. Blijven Atlee en Puller buiten schot?

In Daglicht gaan we verder waar we gebleven waren in Eén minuut voor middernacht. Samen met Carol Blum, een wat oudere dame die als assistente van Atlee haar mannetje staat en van grote waarde is voor Atlee, gaat ze op zoek naar haar tweelingzus Mercy.  Die is ontvoerd toen ze zes jaar oud was. Wie was de man die haar zusje meenam en haarzelf zwaargewond achter liet in hun slaapkamer? Atlee neemt verlof op om dit te onderzoeken. Niet alleen om de ontvoerder te vinden maar ook om te ontdekken wat er met haar zus is gebeurd. Want sinds Mercy verdween heeft ze nooit meer iets van haar gehoord!

In hun zoektocht krijgen Atlee en Carol onverwacht hulp van John Puller, die met een drugszaak bezig is waarbij er duidelijk overeenkomsten zijn met de zoektocht van Atlee. Gaandeweg komen ze er achter dat er hooggeplaatste personen zijn die zowel Atlee als Puller tegenwerken. Waarom gebeurt dit en wie is er nog te vertrouwen? Ze stuiten op een muur van tegenwerking en de enkeling die ze willen helpen wordt de mond gesnoerd.

Atlee Pine is intussen een ‘oude bekende’:  Daglicht, deel drie alweer in de Atlee Pine serie van David Baldacci. Maar ook John Puller is geen onbekende! Hij is bekend uit een andere serie. Leuk deze samenkomst van personages uit verschillende series! Mocht je de serie van John Puller niet hebben gelezen dan is dat jammer maar niet erg. Baldacci verstaat de kunst om je voldoende informatie te verstrekken als je voorgaande boeken niet (allemaal) hebt gelezen. Zonder dat dit overdreven voelt voor mensen die alle voorgaande boeken wel hebben gelezen.

Ik heb van Daglicht weer genoten. Kom maar door met het volgende deel!

Ook te luisteren met Kobo-plus abonnement! #thekobolife# @kobobooks

Lieve leesgroet Carla Kooijman-van Bakel