Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De vijfde kamer – Darline Degheldere “Een psychologisch schouwspel waarin je niemand kunt vertrouwen dit smaakt naar meer ” #Blogtour

De vijfde kamer – Darline Degheldere

“Een aangename kennismaking, Degheldere weet de lezer te boeien van begin tot het einde”

  • Auteur: Darline Degheldere
  • HamleyBooks uitgeverij
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789463967624 
  • Druk: 1 
  • februari 2021 
  • 380 pagina’s

“Dat is wat jullie werd verteld, maar wat ik dan zou willen weten is wat die hartstilstand heeft veroorzaakt. Hij zag er kerngezond uit en toch is hij ineens dood omwille van een hartverlamming. Dat vind ik vreemd, heel vreemd…”

Het is weer tijd voor het jaarlijkse midweekenduitje van de vriendengroep De Pascallen, de jaarlijkse studiereünie. Op de laatste ochtend ligt de echtgenoot van Claire dood in de vijfde kamer, na een nacht goed te hebben doorgehaald blijkt Bram te zijn overleden. Is hij gestorven aan hartfalen of is er iets heel anders voorgevallen in die laatste nacht in het huisje van de vrienden?

Darline Degheldere debuteert met De vijfde kamer bij Hamley Books, haar eerste zin in haar eerste boek “Het herschreven verleden” dateert uit 2016 en nu komt ze in 2021 met een zeer pakkende psychologische thriller. De vijfde kamer heeft enigszins een wat naïef begin, waarschijnlijk zal je het met mij eens zijn dat de gevoelens van de hoofdpersonages vooral vlak zijn, de empathie is ver te zoeken maar Degheldere weet wat zij doet en naarmate het verhaal zijn vervolg doet wordt het je allemaal duidelijk. Een psychologisch karakter, niet alleen door de personages maar ook door de manier waarop Degheldere de lezer in haar greep weet te houden. De korte vlot geschreven hoofdstukken nodigen de lezer uit om het boek op te pakken, het is het ongrijpbare karakter van het verhaal dat maakt dat je het boek in een ruk uit leest, nieuwsgierig naar de dader(s) en zijn of haar motieven, want het verhaal zit vol met verdachte karakters.

Een heerlijke psychologische Who Dunnit…

Dat Darline Degheldere genomineerd is voor de Fintro prijs voor het Spannende boek is voor mij geen verrassing, er gebeurt van alles en bij iedereen heb je wel een naar gevoel, het is mijn eerste kennismaking met deze auteur maar gezien haar schrijfstijl in deze thriller zeker niet mijn laatste. Het leest als een trein, is vlot en plezierig geschreven heeft voldoende spanning en zit vol met intrigerende verdachte personages. Mocht dit mijn vriendengroep zijn denk ik dat ik even een jaartje oversla met het uitje…..

Lieve leesgroet Moon Kager