Recensies·Recensies van Caro·Thriller

Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood 3 – P Dieudonné “Op naar deel 4.. Een heerlijke serie”

Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood 3

Kom maar op met een tv serie over deze inspecteur De Klerck en zijn kompaan Klaver.

  • Auteur: P. Dieudonné
  • Uitgeverij E-pulp Publishers
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492715500 
  • Druk: 1 
  • november 2020 
  • 144 pagina’s

Het derde deel uit De rechercheur De Klerck serie mocht ik ook deze keer weer lezen en ben naast Baantjer fan dan ook zeer zeker De Klerck fan geworden. Lucien De Klerck is hoofcommissaris in Rotterdam en samen met zijn collega Klaver lost ook hij moorden op, net als in de Baantjer serie en is er aan het einde altijd een samen komst waarbij de moord uitgeplozen wordt door de Klerck en de collega’s die nauw betrokken waren bij de oplossing. Deze De Klerck is nog een vrij jonge man en zijn vrouw werkt als kok en ze wonen op een woonboot in het hart van Rotterdam, maar verplaatsen zich ook wel eens met hun schip. Alles is wat moderner als in de Amsterdamse serie.

De cover geeft je meteen een inkijk hoe grachtenpandjes eruit zien in Rotterdam en heb je een beeld bij het huis waar een moord wordt gepleegd. Wanneer op een ochtend Lucien de Klerck op weg is naar het politiebureau wordt hij staande gehouden door een agent die hem verteld dat er een lijk in het huis ligt waar hij voor staat. De Klerck moet eigenlijk wachten op versterking maar gaat toch polshoogte nemen, wie weet is de persoon niet dood en kan hij nog helpen. Hij ruikt spiritus en er woedt brand, er ligt geen persoon op de grond. De schoonmaakster is er stellig van dat haar baas daar op de grond lag met een ingeslagen schedel, de taak van De Klerck en Klaver dit raadsel op te lossen. Waar is het lijk of was er geen lijk en wat heeft  privé detective en oud collega Kroon met de hele zaak te maken!

Kroon liet een diepe zucht ontsnappen. “Ik weet alleen niet hoe het verder moet. Door jouw onderzoek dreigt mijn dekmantel te vallen en komt mijn leven in acuut gevaar. Dit is een bende die niet terugdeinst voor grof geweld.”

Een verhaal met verschillende plotwendingen die de rechercheurs zelfs naar Friesland brengen. Een spinnenweb waarin verschillende personages gevangen zitten, maar wie en waar is de grote spin zelf? Normaal is het rechercheur De Klerck die altijd de moorden oplost, deze keer is het Klaver die de voorzet geeft en De Klerck aan het denken zet. Een ingewikkelde zaak met eigenlijk alleen maar verliezers.

Dit derde deel was er één die ik niet zomaar aan de kant kon leggen, het verhaal was best ingewikkeld en ik had er mijn aandacht bij nodig en was dan ook verbaasd naar het plot. Ik heb weer genoten kom maar op met deel 4 uit de detective serie over inspecteur De Klerck en zijn kompaan Klaver die samen de Rotterdamse onderwereld in toom proberen te houden.

                      Lieve leesgroet Caroline