Recensies·Roman

Het mysterie van kamer 622 – Joël Dicker “Elke bladzijde brengt iets interessants!”

Joël Dicker – Het mysterie van kamer 622.

Op de zesde etage gingen de deuren van de dienstlift open. Een hotelmedewerker verscheen met een ontbijtblad en begaf zich naar kamer 622  Op het tapijt van kamer 622 lag een lijk…     

  • Auteur: Joël Dicker
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Nederlands 
  • 1e druk: november 2020
  • 9789403110318
  • Paperback 
  • 575 pagina’s

Recensie

Het verhaal gaat over de schrijver Joël welke een vakantie doorbrengt in Verbier – Zwitserland. Hij ontmoet hier de nieuwsgierige Scarlett en samen storten ze zich op de onopgeloste moord in het hotel waarin ze verblijven.

We zijn met dit verhaal in de prachtige Zwitserse Alpen waar het hotel Palace de Verbier een prominente rol in zal spelen. In dit hotel is eerder een moord gepleegd. En nog steeds onopgelost. Wanneer Joël is aangekomen voelt hij snel aan dat er iets mysterieus aan de hand is. Kamer 622 bestaat niet meer maar heeft een andere naam gekregen, kamer 621 bis . De kamer naast hem is in gebruik door de mooie Scarlett Leona. Ze is Joël al opgevallen. Joëls hart maakt een sprongetje als blijkt dat ze de kamers naast elkaar delen. Zo maken ze dan al op de eerste avond kennis, buiten, ieder op hun eigen balkon. Ze raken in gesprek, Tijdens dit gesprek benoemd Joël de mysterieuze kamernummering. Hij vindt dit zeer intrigerend… Een roman is geboren. Scarlett ’s nieuwsgierigheid wordt gewekt. Samen gaan ze op zoek naar de verklaring. We worden meegenomen in de wereld van de Zwitserse bank, waar jaloezie, fraude en verraad op de loer ligt. Waar macht en rijkdom belangrijk is en waar liefde een grote rol speelt. Maar bovenal worden we meegezogen in het zoeken naar de oplossing, want wie heeft nu eigenlijk de moord gepleegd?

Het boek bestaat uit 575 pagina’s echt pure interessante verhalen. We worden meegenomen naar verschillende periodes die zich onder andere in het verleden afspelen. Deze periodes geven de diverse gebeurtenissen weer als een fantastische ‘tijdlijn’. Elk hoofdstuk en dus elke bladzijde brengt telkens weer een geweldig verhaal. Dieper en dieper ga je het boek in. Af en toe worden we weer even teruggebracht naar het heden, naar Joël en Scarlett zelf. Daardoor kon ik even verwerken wat er zich allemaal voorafgaand had afgespeeld. Wat een opbouw! Tot aan het einde toe weet je niet wie het heeft gedaan, het verhaal is echt heel goed bedacht. De laatste hoofdstukken vond ik helemaal fantastisch. Het plot. Geweldig! Lees ik met grote regelmaat thrillers waarin soms pittige moorden voorkomen, is dit een heel ander verhaal, maar zo fantastisch dat het boek niet weg te leggen is. De hoofdstukken, de verhalen, oh wat ben ik enthousiast over dit boek.  Doordat het boek wat zwaar was kon ik echt alleen overdag lezen en niet in bed. Daarom duurde het iets langer voordat ik hem uit had. Maar elke minuut besteedt aan dit boek is het dubbel en dwars waard geweest. Voor mij echt een MUSTREAD !!!

Lieve leesgroet Monique Vennink