#thekobolife·@Kobobooks·Boekentips·Recensie van Elsa·Recensies

Drakenhart – Ursula Visser “Ook nu heb ik weer genoten van dit prachtige Fantasy verhaal waar ik zelf de hoofdrol wel in had willen spelen.”

Drakenhart – Ursula Visser “De verhaallijn van Mara ontwikkeld zich vol spannende momenten en boeiende lange avonturen die in een ‘Game of Thrones’ niet zouden misstaan.”

Auteur(s) : Ursula Visser  

Uitgeverij : Perubo Publishing

ISBN : 9789492702258

Taal : Nederlands

Uitvoering : Paperback    

Aantal pagina’s : 437

Verschijningsdatum : januari 2021

Achterflap

Mara is vervloekt. Geïnfecteerd door het bloed van een draak, is het lot dat haar beschoren is een leven vol pijn, dat naar verwachting eindigt in waanzin. Verbannen uit haar huis en haar veilige omgeving, ziet haar toekomst er eenzaam en somber uit, áls ze er al een heeft.

Het bevel van de koningin om aan een jaarlijks toernooi – de Dragonder – mee te doen, geeft Mara een kans om te ontsnappen aan het beklemmende isolement en een ellendig bestaan. Vastbesloten gaat ze het gevecht aan met haar vijanden – en met zichzelf. Heeft Mara de kracht om haar drakenhart te omarmen, of valt alles wat ze is, was en hoopte te zijn toch uiteen?

Mijn leeservaring

Mochten jullie bekend zijn met mijn recenseerwerk dan weten jullie wellicht dat ik heel graag de boeken van Ursula Visser lees en recenseer. Zo heb ik ook de Engelstalige ‘The Dragon Queen series’ gelezen waar ik volop van genoten heb. Nu is het zover dat de serie een Nederlandse uitgave heeft gekregen. ‘Drakenhart’ is met zijn 437 pagina’s de uitkomst daarvan. Een dikke paperback met opvallende, warm kleurige vlammende, cover die mij aantrekt tot het opnieuw lezen van Mara’s verhaal en nieuwe lezers vast ook goed zal bevallen.

“Het was alsof de wind de woorden van de vrouw fluisterde.”

Zodra ik begon met lezen werd ik opnieuw in de wereld van Mara getrokken. Gek genoeg herkende ik de grote lijnen absoluut nog wel maar voelde het in zijn geheel toch weer als een verrassend avontuur. Het leek alsof het verhaal gedetailleerde is geworden. Geen idee of dat ook daadwerkelijk zo is of dat het zo voelt omdat ik het verhaal in principe herlees en nu meer de aandacht op alles kan richten. In plaats van op de globale verhaallijn waarbij je nog bezig bent om de personages te leren kennen en de maatschappelijke situatie te doorgronden. Ik weet niet zo goed hoe ik dat beter uit kan leggen maar dit is zoals ik herlezen ervaar.

“Dunne tentakels mist kropen de rivierbedding op, het bos in bij de drie huisjes van de verzorgers.”

De verhaallijn van Mara ontwikkeld zich vol spannende momenten en boeiende lange avonturen die in een ‘Game of Thrones’ niet zouden misstaan. Daarnaast is haar persoonlijke ontwikkeling intrigerend om te volgen en wakkert het mijn empathische vermogen aan. Mara had ik allang in mijn hart gesloten en nu met de Nederlandse versie is ze alleen nog maar vaster komen te zitten. Haar kracht en doorzettingsvermogen zijn bewonderingswaardig en inspirerend. De overige personages hebben ieder ook hun eigen opvallende karaktereigenschappen, zijn door de manier van schrijven ook gemakkelijk visueel voor te stellen en interessant om te volgen in hun ontwikkeling.

“Toen hij haar zag was zijn nieuwsgierigheid te sterk geweest om af te schudden.”

De schrijfstijl van Ursula leest in dit boek net zo prettig als altijd. Soepele, vlotte bewoording die mij meeneemt in een andere wereld die ik gemakkelijk voor me zie en waarvan ik volop geniet. De zinsopbouw is duidelijk, vloeiend en voelt natuurlijk aan als manier van spreken en beleven. Geen ellelange wollige taal en genoeg woorden om de vaart van het verhaal te behouden. Want vaart zit er zeker weten in aangezien ik mij geen moment verveelde en geboeid door bleef lezen.

“Zwevend in de diepe, donkere wereld van haar geest was alles stil.”

Ook nu heb ik weer genoten van dit prachtige Fantasy verhaal waar ik zelf de hoofdrol wel in had willen spelen. Daarnaast is het een boek dat een groot lezerspubliek kan plezieren in een ruime leeftijdsklasse door de toegankelijke schrijfstijl en het toffe verhaal. Want draken spreken altijd tot de verbeelding toch?        

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com

3 gedachten over “Drakenhart – Ursula Visser “Ook nu heb ik weer genoten van dit prachtige Fantasy verhaal waar ik zelf de hoofdrol wel in had willen spelen.”

  1. Wowzers wat een geweldige review. Ik word hier zo ontzettend blij van!
    Het verhaal is exact hetzelfde, Elsa en ik denk dat de vertaling van Ninja Paap-Luijten zeker heeft bijgedragen aan het behouden van de sfeer. 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Zat bij mij natuurlijk ook wat tijd tussen ten opzichte van de Engelse boeken en nu de Nederlandse. Dat heeft vast ook bijgedragen aan mijn ultieme herlezen leesplezier ;p

      Like

Reacties zijn gesloten.