Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De moord op Arno Linter – Toni Coppers “Weer een Topper van Coppers”

De moord op Arno Linter – Toni Coppers

“Een echte Coppers, Stoer, Spannend en meeslepend. Verslavend leesvoer”

  • Uitgever: Manteau
  • Auteur: Toni Coppers
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022337806 
  • Druk: 1 
  • februari 2021 
  • 280 pagina’s

Op koelbloedige manier komt de negentienjarige Arno Linter om het leven, zijn keel wordt doorgesneden terwijl hij aan het werk is bij de fastfoodketen. Al snel lijkt het dat commissaris Liese Meerhout en haar team de dader te pakken hebben, maar Liese twijfelt is de jonge Tommy wel de dader. Is hij met zijn persoonlijkheidsstoornis niet een heel makkelijk slachtoffer die de schuld in de schoenen krijgt geschoven? Dat Liese een hoop aan haar hoofd heeft blijkt wel, wanneer zij een fout maakt met het bewijsmateriaal, ze krijgt een blaam op haar naam. Wanneer er meer slachtoffers vallen staat het team op scherp, kan Liese haar gevoel op zij zetten en met haar team de dader achter halen?

“En dat was niet alles; er hing onweer in de lucht, er was het onbehaaglijke gevoel dat er onaangename dingen stonden te gebeuren”

De Vlaamse auteur, Toni Coppers staat hoog op mijn lijstje van favoriete schrijvers, de serie van Liese Meerhout is echt verslavend, ik kan er niet genoeg van krijgen. De moord op Arno Linter, is weer een thriller die aan het lijstje toppers van Coppers mag toegevoegd worden. Het verhaal heeft een spannende lading, Liese krijgt het zwaar te verduren en het team vertoont kleine scheurtjes. De kracht van Coppers is zijn beeldende schrijfstijl, zijn interessante verhaallijnen welke zomaar waargebeurd zouden kunnen zijn, ze zijn realistisch en overtuigend. De karakters van de Liese Meerhout serie maken de cirkel rond, de combinatie van het privéleven van de karakters en het politiewerk maken het persoonlijk en geven de serie het gevoel van thuiskomen, zeker wanneer je meerdere boeken hebt gelezen zal Liese als een vriendin gaan voelen. Dit is wat mij betreft samen met de heerlijke schrijfstijl van Coppers de kracht van de boeken.

In dit deel neemt Coppers de lezer mee naar aangrijpende situaties, de verhaallijn is spannend en door de verschillende slachtoffers en de situatie waar Liese in belandt zit je helemaal in het verhaal vastgezogen. Het bevat een hele fijne vlotte leesflow, je staat van begin tot het einde aan, alert op wat er gebeuren gaat. Met een onverwachte plotwending zet Coppers je op het verkeerde been, het is dat ik al fan ben, maar anders had Toni me met dit deel zeker over de streep getrokken.

Coppers is een schrijver die je niet mag missen, nog niets van hem gelezen? Dat is geen schaamte, het is nooit te laat om je eerste Coppers op te pakken, gegarandeerd succes! De boeken van Coppers hebben een serieus hoog Bingreading gehalte.

Lieve Leesgroet Moon Kager