Boekentips·Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies

Hades – Ursula Visser “Het zal je verrassen hoeveel plezier je hieraan beleeft.”

“Mythisch gezien wordt er wel een hele andere kant van Hades belicht, wat echt hilarisch is!”

Auteur(s) : Ursula Visser 

Uitgeverij : Perubo Publishing

ISBN : 9789492702272

Taal : Nederlands

Uitvoering : Paperback   

Aantal pagina’s : 64

Verschijningsdatum : november 2020

Achterflap

Hades is heerser van de onderwereld en gevreesd bij allen die de verhalen gehoord hebben of aan de poort van de hel hebben gestaan.

In deze tien met humor besprenkelde, ultra korte verhalen, krijg je een heel andere Hades te zien. Eentje die de brute heerser van de onderwereld graag verborgen houdt voor de buitenwereld.

Veel plezier met deze verhaalsnacks!

Mijn leeservaring

Zodra ik ‘Hades’ in mijn handen had kreeg had ik gelijk zo’n gezellig stripverhalen gevoel. Vroeger las ik die net zoveel als gewone boeken maar tegenwoordig kom ik daar nog nauwelijks aan toe. Jammer wel, want er zijn zoveel toffe stripverhalen op de markt. Maar goed, ik dwaal af. ‘Hades’ is net wat anders dan een klassieke vorm stripboek.

“Daar ging zijn vrije uurtje. Moest hij zeker nog proeven ook?”

Ieder verhaal bevat aan het begin een pagina grote illustratie die past bij de inhoudelijke tekst en is dus van iets wat daadwerkelijk een rol speelt. Dat vind ik heel erg leuk en draagt absoluut bij aan het plezier dat ik beleef met het lezen van de verhalen. Het geeft me ook op die manier toch enigszins een stipverhaal gevoel en helpt mijn visuele voorstellingsvermogen nog meer op gang.

“Een lange nagel tilde zijn kin op en Onyx kirde.”

De schrijfstijl van Ursula laat voor mij met dit boekje een andere kant van de schrijfster zien. Ook al leest het qua bewoording net zo vlot, soepel en gemakkelijk als altijd toch zijn de korte verhaaltjes hierin anders. Veel meer droge humor waarbij ik echt hardop moet lachen tijdens het lezen en mythisch gezien wordt er wel een hele andere kant van Hades belicht, wat echt hilarisch is! Op de achterkant staat “veel plezier met deze verhaalsnacks” en precies dat is denk ik exact de juiste typering voor dit boekje. Lekker op zakformaat wat zo mee kan in je tas en voor een lichtpuntje zorgt op je niet zo zonnige dag. Echt verrassend ten opzichte van de andere boeken van de schrijfster.

“Twee paar ogen keken hem zielig aan, het paar van de derde kop, waarvan de tanden nog steeds in zijn vlees gezonken waren, hadden een vervaarlijke glans, die was duidelijk in een slechte bui.”   

De verhalen zijn gewoon grappig en zwengelen je eigen fantasie aan. Persoonlijk denk ik dat het ook een goed voorbeeld is van een schrijfoefening voor schrijvers of gewoon voor iedereen die graag creatief bezig is op wat voor manier dan ook. Neem een mythisch figuur of een persoon uit de recentelijke geschiedenis die tot de verbeelding spreekt en laat alles wat je feitelijk over diegene hebt geleert los. Maak er een nieuw, menselijke type van en kijk eens hoever je komt. Zo kwam Ursula met dit origineel, lekker ontspannende leesvoer vermoed ik.  

Omdat het niet zo’n heel dik boekje is kan ik er denk ik niet veel meer over zeggen behalve ga er net als ik lekker van genieten tijdens een vrij momentje. Het zal je verrassen hoeveel plezier je hieraan beleeft.  

Lieve leesgroet, Elsa.

2 gedachten over “Hades – Ursula Visser “Het zal je verrassen hoeveel plezier je hieraan beleeft.”

Reacties zijn gesloten.