Recensies·Recensies van Caro·Thriller

Satya – Sterre Carron “De rillingen over mijn lijf tijdens het leven !”

Satya – Sterre Carron

Deze heftige thrillers nemen je mee in het werk en privé leven van inspecteur Rani Diaz en laten je de rillingen over het lijf lopen.

  • Auteur: Sterre Carron
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492934314 
  • Druk: 1 
  • oktober 2019 
  • 352 pagina’s

Wanneer je in een leesdip zit en er uit wil komen, raad ik je aan de serie over inspecteur Rani Diaz te lezen. De boeken van auteur Sterre Carron zijn meeslepend en zeker niet voorspelbaar. Wel moet ik je waarschuwen dat dit geen boeken zijn voor mensen met een zwakke maag, want de moorden die gepleegd worden in de boeken van Carron zijn gruwelijk en spreken tot de verbeelding.

De laatste drie boeken van Carron had ik opgespaard, omdat ik het altijd zo jammer vind als een boek uit deze serie uit is, ik wil meer. Ook zat ik in een enorme leesdip en heb toen de boeken van Carron erbij gepakt en wat heb ik genoten en belangrijker, ik ben uit mijn leesdip. Deze Satya heb ik ontvangen tijdens  de laatste keer dat ik bij de boekpresentatie van Sterre kon zijn, hierna brak de corona uit.

Satya is weer een verhaal dat je vanaf de proloog triggert. Carron is daar een ster in. Verschillende verhaallijnen maken dit boek tot een ware speurtocht naar de  waarheid in moordzaken maar zeker ook in het privé leven van Rani. Het privé leven van Rani loopt niet op rolletjes en in dit boek krijgt het leven van Rani en haar gezin een enorme wending. De mannen in haar leven Bas en Frederik maken het haar niet makkelijk en keuzes maken is enorm moeilijk. De cover was er weer één om zo op te pakken in de boekhandel en de betekenis van de titel , ja daar kom je pas achter als je aan het lezen bent. Dien-Lien Huang die haar leven in armoede achter zich heeft gelaten en een bestaan op wil bouwen met meer zekerheid en geld, heeft daar wel een opoffering voor moeten doen.

“Dien-Lien, ik ben mijn hele leven trots op je geweest, maar als je samen met hém vertrekt, hoef je nooit meer terug te komen, dan ben je niet langer mijn dochter.”

Waarom is de vader van Dien-Lien tegen deze lieve man Rudy en waarom wil hij deze man geen kans geven.  Ook haar vriendin Sue kan het niet vinden met Rudy, wat is er toch dat iedereen zich tegen hem keert en wat is er toch met vrouwen die altijd voor de verkeerde mannen kiezen. Een verhaal wat je niet in de koude kleren gaat zitten. Een andere verhaallijn gaat over de puberende zus van Rani, Romy, deze zorgt voor een hoop privé problemen, maar gelukkig kan ze nog steeds met haar ex Frederik daarover praten en helpt hij haar waar hij kan. Zijn liefde zit nog steeds heel diep. In de boeken van Carron blijft het nooit bij één moord en ook in deze Satya komen er meer voorbij, waarbij je de rillingen over je lijf voelt gaan. Ook zijn er schuingedrukte passages die je een inkijk geven in het leven van de moordenaar, maar wie de moordenaar is blijft heel lang een raadsel.

Een geweldig Rani Diaz verhaal, ik ga heel snel verder met het volgende deel.

Lieve leesgroet Caroline Kuiper