Recensies·Recensies van Moon·Roman

Lieve Emmie Blue – Lia Louis “Lieve Emmie Blue je zit in mijn hart, wat een heerlijk verhaal.”

Lieve Emmie Blue – Lia Louis

“Humor en Romantiek, dit vraagt om een verfilming, wat een heerlijk verhaal”

 • Auteur: Lia Louis
 • Nederlands 
 • Paperback 
 • 9789402706376 
 • Druk: 1 
 • januari 2021 
 • 320 pagina’s

Op de voor avond van hun dertigste verjaardag, hoopt Emmie haar beste vriend eindelijk haar ware gevoelens te vertellen. Namelijk dat ze al jaren heimelijk verliefd op hem is. De jongen die veertien jaar geleden haar ballon vond en sindsdien haar maatje is, vertelt haar op dezelfde avond dat hij gaat trouwen en vraagt haar zijn getuige te zijn. Kan Emmie haar gevoelens op zij zetten en haar vriend bijstaan op de belangrijkste dag van zijn leven? Of… zet zij alles op alles en gaat ze voor de liefde van haar leven?

“Lief Ballonnenmeisje

 1. Omdat je altijd het goede ziet in iedereen
 2. Omdat ik het hilarisch vind dat je op Dick van Dyck valt, want die vent is zeventig
 3. Omdat je zei dat je nog nooit van Eva Cassidy had gehoord
 4. Omdat één Evan nooit genoeg is
 5. Omdat ik het je op een dag zal vertellen

Ballonnenjongen

X”

Een heerlijke chicklit van de Engelse Lia Louis, Lieve Emmie Blue, is niet alleen haar debuut in Nederland ook internationaal zijn dit de eerste stappen in boekenland. Je zult het al snel met mij eens zijn, dat wanneer je Lieve Emmie Blue oppakt, je niet alleen een heerlijke roman in handen hebt maar ook een verhaal wat doordrenkt is met humor. Een emotionele zoektocht naar liefde en geborgenheid. De dertigjarige Emmie heeft het in haar jeugd niet gemakkelijk gehad, op haar zestiende leert zij op heel romantische manier de eveneens zestienjarige Lucas kennen. Zij voelt zich thuis bij Lucas en zijn familie en wordt al jaren gewaardeerd en behandelt als eigen dochter, bij Emmie is er sprake van meer dan alleen vriendschap, maar wil zij deze vriendschap in de waagschaal leggen door haar liefde voor Lucas te onthullen?

Emmie Blue is een karakter dat je meteen in je hart sluit, zij heeft iets aandoenlijks en toch ook stoers, een heerlijk karakter voor een verfilming van deze roman. Het is dat Bridget Jones al bestaat en Renée Zellweger iets te oud is voor de rol maar dit zou een ideale combinatie zijn voor op het witte doek. Het ademt humor, romantiek en een liefdevolle levensles uit, bij mij liepen aan het einde de tranen over mijn wangen en stoppen met lezen was niet mogelijk, een heerlijke roman om je even helemaal in te verliezen. Een aanrader voor de fans van Jill Mansell, het boek omarmt je en de karakters vertellen je het verhaal van liefde en geborgenheid, Emmie Blue is een karakter dat je niet los zal laten, haar zoektocht naar liefde wordt door Louis beeldend en romantisch voorgeschoteld maar verliest de ware boodschap niet. Voor een debutant weet Louis de juiste snaar te raken, zij zet met Lieve Emmie Blue een verhaal neer waarbij de Engelse en Franse sfeer voelbaar is, de karakters helemaal in de setting passen en met de meerdere wendingen blijft het verhaal je echt boeien tot het einde toe, een verhaal met diepgang.

Lia Louis mag wat mij betreft nog veel van dit soort heerlijke verhalen schrijven, ik ben fan.

“Een heerlijk verhaal, Lieve Emmie Blue je zit in mijn hart”

Lieve Leesgroet Moon Kager