Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Spiegeleffect – Marleen Hartog #Blogtour “Gevangen in de achtbaan van Spiegeleffect is uitstappen geen optie”

Spiegeleffect – Marleen Hartog             #Blogtour

“Dikke aanrader”

  • Auteur: Marleen Hartog
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789082083286 
  • Druk: 1 
  • januari 2021

Kim vertrekt van de een op andere dag bij haar man, hij weet van niets, zij heeft het helemaal uitgeplant. Ze vlucht naar Thailand, daar hoopt ze zichzelf weer terug te vinden. Maar dat loopt allemaal anders dan zij zich had voorgesteld, haar enige toevlucht is terug naar haar man Marius en haar reis naar Thailand zo snel mogelijk vergeten. Maar kan Thailand Kim wel vergeten? Kan zij haar leven in Nederland weer oppakken en kan zij zichzelf vinden in haar oude vertrouwde omgeving?

“Alleen in de spiegel zie je wie werkelijk bent, maar zelfs de spiegel kan zich vergissen”

Marleen Hartog neemt je mee op de vlucht met Kim, je reist af naar Thailand waar Kim de lezer haar verhaal vertelt in de ik vorm, Een dappere stap om voor zichzelf te kiezen maar of het zo slim was om naar Thailand te gaan? Als lezer heb je daarzo je bedenkingen bij wanneer je de hoofdstukken leest in een ander lettertype, hierdoor wordt spanning het verhaal in geslingerd. De vlucht naar Thailand loopt helemaal anders en bij thuiskomst zal je als lezer door Hartog even van je stuk gebracht worden, maar dit is van korte duur en snel maakt verbazing zich van je meester. Een mooie wending in een evenzo spannend verhaal, het trekt je het boek in en vanaf dat moment zal weg leggen met moeite lukken, je blijft lezen je afvragend waar het heen gaat!

Een aangename leesflow maakt zich meester van je, waarvoor de complimenten naar de auteur gaan, want zij weet op een intrigerende manier het verhaal qua spanning in een hogere versnelling te zetten en de achtbaan blijft tot het einde toe in deze verhoging doordenderen. Een ontwikkeling die je niet aan ziet komen maar het verhaal zeker de stempel pageturner geeft. Spannend en vol verwachting blijf je lezen, er hangt iets in de lucht iets ongrijpbaars en de meerdere verdachte karakters, zelfs de hoofdpersonages lijken verdacht, geven dit boek een enorme aantrekkingskracht. Tergend laat Marleen Hartog de spanning oplopen, was ik in het begin wat sceptisch en kostte het mij wat moeite eenmaal gevangen in de achtbaan van Hartog bleek uitstappen geen optie. #DikkeAanrader

Lieve leesgroet Moon Kager