#thekobolife·@Kobobooks·Recensie van Monique·Recensies·Thriller

Antidotum – Stef J Bloem: “Liefde, vriendschap en vuil spel in het ziekenhuis”

Stef J Bloem – Antidotum

Een moderne doktersroman… Medisch Centrum West anno 2021 !!

  • Uitgever: Leporello Uitgevers
  • Nederlands 
  • 1e druk: augustus 2020
  • 9789079624379
  • Paperback 
  • 285 pagina’s
  • Ook te lezen via Kobo Plus!

Recensie

Het verhaal gaat over de jonge dokter, Alexander de Graaf. Hij werkt als basisarts op de afdeling Maag – Lever – Darmziekten in een Amsterdams ziekenhuis. Als na zijn dienst een jonge vrouw – zijn patiënte – onverwachts overlijdt, voelt het alsof hij gefaald heeft.

Alexander, een jonge arts, komt als kind al in aanraking met het ziekenhuis wanneer zijn vader op de spoedeisende hulp terecht komt. Na de proloog maken we een flinke stap de toekomst in en zien we de 25-jarige Alexander als basisarts. Hij wilt zich graag specialiseren op de MLD afdeling in het Amsterdamse ziekenhuis. Hij doet zijn best zich te plaatsen voor de opleiding. Echter is er maar één plek beschikbaar. Dit ziekenhuis is de plek om het gouden ticket tot de opleiding te bemachtigen. Tien maanden na de eerste ontmoeting met professor Veerman, blijkt zij de nieuwe opleidingscoördinator te worden. Zij is de eindverantwoordelijke voor wie wel of niet in opleiding zou komen. Vanaf de eerst dag ontbreekt de klik en vreest Alexander al voor zijn plek. Als na zijn dienst een jonge patiënte op een onverklaarbare manier overlijdt slaat bij hem de twijfel toe. Veerman verwijt hem laksheid. Wat heeft hij niet gezien? Zijn gewenste opleidingsplek komt in gevaar, zijn supervisor die hem in de nek hijgt….

Intussen gebeurt er van alles in zijn liefdesleven. Hij is al weer een poosje single, maar is nog steeds goed bevriend met zijn ex Sara. Zij zit in hetzelfde vriendengroepje. Op enig moment lijken ze toch weer wat meer tot elkaar te komen, maar dan overlijdt er weer een patiënt. Maar dit keer tijdens zijn dienst! Terwijl Alexander zich teruggetrokken had in een van de piketkamers waar hij later in de nacht kon gaan slapen. Maar was hij wel aan het rusten?

Op de cover staat medische thriller en op de achterkant staat dat Antidotum zijn debuutroman is. Het is een mooie mix. Toen ik hoorde dat ik deze mocht lezen kwam bij mij het “Medisch Centrum West” van vroeger naar boven. Heerlijk ! Vuil spel …. Smeuïg ! Kom maar op…… Maar in alle eerlijkheid, je kan dit boek niet vergelijken met Medisch Centrum West, dat zou deze auteur te kort doen. Het verhaal heeft een goede verdeling tussen het werk in het ziekenhuis en zijn privéleven. Daardoor heb je het gevoel dat je hem – Alexander – leert kennen. Ik vind dat altijd prettig. Het verhaal is echt leuk bedacht en zit goed in elkaar. Toen eenmaal het plot er was dacht ik ; “oh die had ik niet aan zien komen”. Ik vind het zeker een Mustread !

Lieve leesgroet Monique Vennink