Blogtour·Boekentips·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

In het duister – Tamara Arts “Vet griezelverhaal wat je kippenvel bezorgd!” #Blogtour

In het duister – Tamara Arts

“Dit debuut van de schrijfster beloofd alleen maar meer toffe verhalen voor de toekomst. Ik kijk er alvast naar uit.”  

Auteur(s) : Tamara Arts

Uitgeverij : Hamley Books  

ISBN : 9789463967686

Taal : Nederlands

Uitvoering : Hardcover    

Aantal pagina’s : 306

Verschijningsdatum : maart 2021

Achterflap

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland.

Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen.

Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

Mijn leeservaring

De hardcover uitvoering van ‘In het duister’ is weer een echte Hamley. Mooi en verzorgd vormgegeven dus. De afbeelding op de voorzijde beloofd al een griezelig spookverhaal, net als het toepasselijke donkere kleurgebruik. De binnenzijde heeft bij elk hoofdstuk een simpele maar zeer passende, pagina vullende, illustratie die bijdraagt aan de sfeer van het verhaal. Het is gewoon een knap boek om te zien om het zo maar even kort samen te vatten.

“De aangestoken kaarsen schenen een onheilspellende gloed door de ruimte en schaduwen speelden op de muren.”

Het inhoudelijke verhaal is vanaf het begin spanningssfeer opbouwend. Je voelt als lezer van meent af aan dat er van alles staat te gebeuren. Op die manier weet Tamara Arts haar lezers gelijk te binden aan het verhaal. Ik wilde de personages beter leren kennen, hun geheimen weten, ontdekken wat er gaande is enzovoort. Voor je het weet vlieg je dan door dit verhaal heen. Het onderhuidse angstaanjagende gevoel van er gaat elk moment wat engs gebeuren wordt ook perfect door de schrijfster aangezet. Geen moment zakt het verhaal in en blijf ik geboeid doorlezen. En inderdaad, het is een vet griezelverhaal wat je kippenvel bezorgd!

“Ik was niet bang aangelegd, maar mijn maag draaide om.”

De schrijfstijl van Tamara leest prettig en natuurlijk. Passend bij het YA genre en de leeftijden van de personages in het verhaal, hoe zij zich uitten voelt realistisch qua bewoording. Omdat je ieder hoofdstuk leest vanuit de ik-vorm, steeds wel vanuit een andere personage, bouw ik gemakkelijk een betrokkenheid op bij wat zij meemaken en voelen. Dit debuut van de schrijfster beloofd alleen maar meer toffe verhalen voor de toekomst. Ik kijk er alvast naar uit.

“Ik draaide me abrupt om naar de deuropening en stond meteen op mijn voeten.”  

Wat mij betreft zijn er geen kritiekpunten te uitten over dit boek en heb ik verder alle positieve punten genoemd. Zelf heb ik het complete verhaal heel vlot verslonden omdat ik van iedere pagina genoten heb en ik hou gewoon van goede spookverhalen. ‘In het duister’ behoord zeker tot die laatste categorie.  

Lieve leesgroet, Elsa.