#Kobo Original·#thekobolife·@Kobobooks·Blogtour·Boekentips·Recensie van Elsa·Recensies

Het hart van een schurk – Cathinca van Sprundel, Miranda Peters, Marijke F. Jansen, Sandra J. Paul, Suzanne Peters #Blogtour “Geen Disney gehalte te bekennen in dit boek.”

Het hart van een schurk –  Cathinca van Sprundel, Miranda Peters, Marijke F. Jansen, Sandra J. Paul, Suzanne Peters

“De fantasie vloeit in ieder geval rijkelijk en heeft mij zeker vermaakt tijdens het lezen.”

Auteur(s) : Cathinca van Sprundel, Miranda Peters, Marijke F. Jansen, Sandra J. Paul, Suzanne Peters.

Uitgeverij : Dutch Venture Publishing

ISBN : 9789492585677

Taal : Nederlands

Uitvoering : Paperback     

Aantal pagina’s : 260

Verschijningsdatum : april 2021

Serie : Er was eens 2

Achterflap

Er was eens… een grote groep helden. Maar hoe zit het met de slechteriken?

Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft.

Sandra J. Paul (Hell City: laatste halte), Suzanne Peters (Van slag), Miranda Peters (De Ademdief), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen maar nu kunt herontdekken.

Vijf sprookjes, vijf schurken, vijf keer het verhaal achter de persoon die er niet zo goed vanaf komt.

Mijn leeservaring

Zo af en toe vind ik het fijn om een verhalenbundel erbij te pakken ook al gaat mijn voorkeur eigenlijk altijd uit naar een volledig verhaal vullend boek. De eerste ‘Er was eens’ bundel heb ik met veel plezier gelezen en ook nu was ik benieuwd hoe de nieuwe versie met als thema ‘Het hart van een schurk’ zal uitpakken. Bovendien is het soms gemakkelijker om zo’n verhalenbundel erbij te pakken als je even in een mindere leesflow zit is mijn ervaring. De drempel om te gaan lezen is dan toch automatisch iets lager.

De bundel bevat vijf verhalen die in principe her vertellingen zijn van bestaande sprookjes. Nu moet ik wel bekennen dat ik niet alle sprookjes direct kon herleiden tot eentje die ik kende maar goed, dat mag de pret niet drukken. Het leuke aan deze schrijfsels vind ik dat het geen liefelijke sprookjes meer zijn met een altijd goed einde, maar juist duisterder en gruwelijker. Geen Disney gehalte te bekennen in dit boek.

“Stralend als altijd, maar met een gezicht doorspekt met medelijden. Groot, ellendig medelijden.”  

De vijf schrijfsters die een verhaal aangeleverd hebben voor deze bundel ken ik allemaal van eerder werk. Het is leuk om te lezen dat ze nu allemaal een ander soort verhaal geschreven hebben omtrent de rode draad, waardoor de verhalen bij elkaar passen. De ene vind ik wel beter uitgevoerd dan de ander maar dat is denk ik altijd meer smaak gerelateerd dan kunde of iets dergelijks. De fantasie vloeit in ieder geval rijkelijk en heeft mij zeker vermaakt tijdens het lezen.

“In die donkere ogen zag ze dezelfde verwondering als die ze zelf voelde, maar ook iets anders.”

Ik ga het niet hebben over de schrijfstijlen afzonderlijk. De gehele bundel leest wat mijn gevoel betreft lekker soepel, zonder problemen. Het ene verhaal heeft meer beeldende kenmerken waardoor je het gemakkelijk voor je ziet, de andere wat serieuzere ondertoon waardoor je meeleeft, en een volgende juist meer humor waardoor je je kostelijk vermaakt. Alle vijf de verhalen bevatten originaliteit en eigenheid wat ervoor zorgt dat het extra leuk en verrassend is om te lezen. Je ziet het niet van te voren aankomen hoe het gaat verlopen.

“Hij wist niet of het de beste keuze was, maar het was beter dan helemaal niets.”

Met de bundel heb ik weer beseft hoe leuk het is om soms zoiets te kunnen lezen. Wat mij betreft mogen er zeker wel meer ‘Er was eens’ verhalenbundels uitkomen in de toekomst. Er zijn tenslotte genoeg schrijvers die vast hun favoriete sprookjes weleens anders zouden willen belichten en zich willen uitleven op een sneeuwwitje of prinses op de erwt.  

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com