Recensies·Recensies van Caro·Thriller

Arcanum – Sterre Carron “Hoe krijgt ze het elke keer weer voor elkaar.. Top Thrillers”

Arcanum – Sterre Carron

Hoe krijgt Sterre het toch allemaal verzonnen, ik sta iedere keer weer versteld over de brute moorden en de aanleidingen daartoe

  • Auteur: Sterre Carron
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492934758 
  • Druk: 1 
  • oktober 2020 
  • 320 pagina’s

Mijn corona exemplaar nummer 97 van 100 kreeg ik thuis gestuurd, gesigneerd en wel. Wat baal ik dat ik niet meer naar de boekpresentaties kan en wat mis ik mijn Vlaamse vrienden. Hopelijk gaat het eind van het jaar allemaal weer normaal worden en kunnen we eindelijk weer eens ouderwets gezellig naar België vertrekken.

Het eerste wat me opviel aan deze Arcanum waren de prachtige cover en de spierwitte witte bladzijden. Ook weer een woord wat onbekend is,  Arcanum, maar waar je tijdens het lezen achter de betekenis komt. Een moord of een zelfmoord, wat is er gebeurd op een school waar tot nu toe nog nooit iets gebeurd is. Demi is lerares maar er met haar gedachten niet bij. Haar man Richard doet vreemd en ze heeft het idee dat hij haar bedriegt. Haar werk heeft er onder te lijden en ze snauwt de kinderen af. Wanneer ze naar Elodie kijkt in de klas wil ze een gesprek met haar na de les, want Elodie is niet meer het meisje dat ze was. Wat is er met Elodie aan de hand, het gesprek loopt in ieder geval anders dan verwacht.

Elodies hand gleed in de binnenzak van haar jack. Demi zag het lemmet van een mes schitteren. Ze keek beurtelings en met open mond naar het mes en naar Elodie. Talloze vragen schoten door haar heen, maar er was geen tijd voor antwoorden.

Demi haar leven staat op zijn kop wanneer haar man Richard verdwijnt. Waarom is hij vertrokken wat hield hij voor haar verborgen. Ze hadden een gelukkig huwelijk tot een week geleden  Richard veranderde. Talloze vragen waar geen antwoorden opkomen. En dan is er een volgende zelfmoord van een scholier. Een hele  ingewikkelde zaak voor Rani en haar team. Een dader die ook slachtoffer is, maar mag je het eigen recht in handen nemen? Het privé leven van Rani wordt deze keer wat minder uitgediept, maar de moorden en zelfmoorden zijn deze keer van dien aard dat je dat niet mist. Wat jammer dat ik klaar ben met de drie delen achter elkaar te lezen, maar het volgende boek van Sterre ligt al bij de drukker en tegen de tijd dat mijn recensie online komt zijn de eerste recensies van de nieuwe Rani Diaz al weer verschenen. Hoelang kan Sterre nog door gaan met deze reeks, ik verwacht eigenlijk wel een tv serie, of zouden deze verhalen te gruwelijk voor beeldmateriaal! Wachtend op deel 16, zit ik in ieder geval weer helemaal in de serie en kan alleen maar zeggen aan de thriller liefhebbers, deze serie moet je gelezen hebben.

Lieve leesgroet Caroline