#thekobolife·@Kobobooks·kobobooks·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Als je me ziet – Lisa Gardner “Wat heb ik genoten van dit boek!! #MUSTREAD!!”

Lisa Gardner – Als je me ziet.

Ongelooflijke zaken omtrent kindermisbruik, mishandeling, slavernij en ontvoering worden zeer geloofwaardig ingeweven in deze heerlijke thriller!  

  • Auteur: Lisa Gardner
  • Uitgever: Cargo
  • Nederlands 
  • 1e druk: februari 2021
  • 9789403108414
  • Paperback 
  • 416 pagina’s
  • ook te lezen en beluisteren bij Kobo Plus

Recensie

Chiquita droomt elke avond dezelfde droom, een droom waar ze  Mamita verliest en waar De slechte man een grote rol speelt. Ze wil hier niet over dromen, maar ze heeft niets te willen. Net zoals haar moeder niets te willen had….

Er wordt een skelet gevonden en dit blijkt Lilah Abenito te zijn, die al 15 jaar vermist is. Deze vondst is het begin van het langzaam ontrafelen van gruwelijkheden die al jarenlang plaatsvinden. De beerput die opengaat overstijgt denkbare scenario’s, en een heel dorp profiteert hiervan!

Ene Jacob Ness, lijkt onderdeel te zijn van al het gruwelijks dat hier plaatsvindt. Maar hij is al jaren dood. Flora Dane, 8 jaar eerder ontvoert en afschuwelijk mishandelt door deze Jacob, wist hem te doden om zo uit zijn greep te ontkomen. Maar is ze wel echt ontkomen aan zijn greep? Is ze wel instaat haar verleden achter zich te laten en te beginnen met leven in plaats van te overleven?

Samen met rechercheur D.D. Warren, FBI-agente Kimberly Quincy en met Keith Edgar- computerexpert, vormt Flora een team. Ze gaan op onderzoek uit, om de gruwelijkheden die nog steeds blijken plaats te vinden op te lossen en het gevecht aan te gaan met haar eigen demonen.

Langzaam komt dit bijzondere team erachter dat er tot op de dag van vandaag zaken aan de orde zijn, die ook al speelden terwijl Flora slachtoffer was van Jacob Ness. Wat hebben de zaken in het verleden te maken met alles wat er speelt in het heden en hoe past Jacob Ness in dit plaatje terwijl hij al jaren dood is?

Er wordt uiteindelijk een heel netwerk blootgelegd door dit team. Stapje voor stapje krijgen we als lezer meer inzicht. Deze inzichten ontstaan vanuit het perspectieven van de drie vrouwen uit dit team, maar ook vanuit de gedachten van een tienermeisje, het meisje dat niet kan spreken en slachtoffer is van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

“Maar deze deur….de deur waar een bordje op staat…Ik wrik hem open en zoals altijd slaat de deur van verrotting me in het gezicht. Meteen slaakt het huis een nerveuze zucht. Huizen hebben gevoelens en dit huis lijdt onder wat er beneden is gebeurd. Ik begrijp die dingen, maar volgens mij begrijpt niemand anders het.”

Deze thriller is weliswaar onderdeel van een serie, maar kan zeker ook heel goed gelezen worden zonder de voorkennis van de vorige delen! # Mustread wat mij betreft!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel