Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Minnaar – Ilse Ruijters “Ruijters laat het stormen in Minnaar, zet je maar schrap”

Minnaar – Ilse Ruijters

“Deze pageturner leg je niet zomaar aan de kant, een heerlijk spannende thriller waarbij de wind uit alle hoeken lijkt te waaien. #DikkeAanrader”

  • Auteur: Ilse Ruijters
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789026352218 
  • Druk: 1 
  • februari 2021 
  • 384 pagina’s

“Er moest meer zijn dan ze nu zag. Dan ze nu hoorde. Er moest een oplossing zijn voor dit hele gedoe. Een weg hieruit.”

Wanneer Nina Metsears een affaire begint met de beste vriend van haar volwassen zoon heeft ze geen idee in welk web ze is geraakt. Zij is veertig, hij is drieëntwintig, in haar hoofd houdt ze zichzelf maar voor; ‘Het is alleen voor de seks’ ze voelt weer dat ze leeft, voelt zicht weer begeerlijk maar wanneer ze een einde aan de affaire wil maken, wil Søren daar niets van weten en laat zich van een heel andere kant zien. Haar leven en dat van haar gezin komt op zijn kop te staan, kan Nina zich staande houden in deze Storm in haar leven

“Ik ben de wind. Ik ben de zee. De storm., het water….”

De thrillers van Ilse Ruijters zullen vele niet onbekend in de oren klinken haar debuut Aan de onderkant van de sneeuw won in 2015 de Hebban Thriller debuut prijs, en sinds die tijd is zij een gevestigde naam in het rijtje Nederlandse thriller auteurs. Met Minnaar laat Ruijters weer zien dat zij veel in haar mars heeft, de krachtige vlotte pen trekt de lezer vanaf de start het boek in, de korte vlotlezende hoofdstukken maken stoppen bijna onmogelijk nog even een hoofdstuk wordt al snel het halve boek! Het psychologische thriller gehalte is hoog in Minnaar, het is trekkend en je blijft lezen omdat je al snel met Nina en haar gezin begaan bent.

Er hangt van alles in de lucht en al heb je gaandeweg zeker wel een idee hoe het in elkaar zou kunnen steken, toch weet Ilse je met verschillende wendingen nieuwsgierig te houden. Het boek leest als een trein en uitstappen is pas mogelijk aan het einde van het verhaal, een Pageturner eerste klas. Het stormt in het boek, een enorm leuk gegeven waarbij het begint met een briesje maar naarmate de spanning oploopt het al aardig op een echte orkaan begint te lijken, origineel gevonden en met de oplopende spanning in het boek een perfecte combinatie

Minnaar was voor mij weer een topper, Ilse wist mij van begin tot het einde vastgeklonken aan de bladzijdes te houden, een heerlijke psychologische thriller waarbij wegleggen geen optie is! Een dikke aanrader, wat een fijne vlotte schrijfstijl heeft Ruijters toch!

Lieve leesgroet Moon Kager