Recensies·Roman

Droomman – Sarah Morgenthaler “Een heerlijke feelgood roman, met veel humor geschreven.”

Droomman – Sarah Morgenthaler

Droomman is het tweede deel van een trilogie over de inwoners van Moose Springs. Eerder verscheen Droomvakantie

  • Auteur – Sarah Morgenthaler
  • Uitgever – Bruna Uitgevers BV
  • Taal – Nederlands
  • Bindwijze – Paperback 
  • 1e druk – maart 2021
  • 9789400513204

Lana Montgomery is een rijke zakenvrouw. Ze heeft een hoge functie binnen de Montgomery groep. Voor dat bedrijf is ze naar Moose Spring gestuurd om daar de bouw van een appartementencomplex te begeleiden. Maar in Moose Spring zitten ze niet te wachten op een rijke zakenvrouw, die gewend aan alle luxe, naar hun stadje komt. Lana past zich echter makkelijk aan, ze verruilt haar mantelpakje en hakken voor warme kleding en sneeuwlaarzen. Als ze een keertje buiten op straat ten val komt, wordt ze overeind geholpen door Rick Harding. Lana en Rick raken goed bevriend.  

Het boek leest weg als een heerlijke roman, maar is zeker geen simpel verhaaltje. Het speelt zich af in Moose Springs, een stadje in Alaska, rond de kerstdagen. De schrijfster laat ons kennismaken met de inwoners, hun gewoontes en onderlinge conflicten.

Een pak sneeuw, een opbloeiende liefde, een zakelijk conflict, een op hol geslagen eland, en een in de sneeuw getekende piemel zijn de ingrediënten voor deze heerlijke roman.

Lana kwam als kind al regelmatig in Moose Springs en heeft haar hart verpacht aan dit stadje. Toen de kans zich voor deed om een zakelijk project in Moose Springs te leiden, greep ze dat met beide handen aan. Ze bezoekt een vergadering van de plaatselijke gemeenteraad, en daar hoort ze dat het stadje wordt belaagd door een Santa Moose, een losgeslagen rendier die het heeft voorzien op de flikkerende kerstverlichting. Lana biedt spontaan aan om het beest te vangen, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Samen met haar vriendin Zoey maakt ze een plan om de Santa Moose te vangen. Tijdens de jacht op het beest raakt Lana een man met een verdovingspijltje, in plaats van de Santa Moose. De man Rick, heeft Lana al eens ontmoet toen ze onderuit ging met een tas met boodschappen. Tussen beide ontstaat een meer dan leuke vriendschap.

Lana komt zwaar onder vuur te liggen als een familielid haar plannen voor Moose Springs wil dwarsbomen. Ze komt in een lastig parket met aan de ene kant haar familie en aan de andere kant Rick, die eigenaar is van een pool café, en de plaatselijke middenstand.

Het verhaal leest als een trein, is humoristisch en beeldend geschreven. Al lezend voel je de kou, zie je de sneeuwstorm. Gelukkig zat ik lekker warm binnen en genoot van dit heerlijke verhaal. Behalve een dosis humor en romantiek, ook aandacht voor een zakelijk conflict. Een goed gedoseerd verhaal waarin de karakters van de hoofdpersonen goed uitgewerkt worden. En als lezer wil je natuurlijk wel weten wat die in de sneeuw getekende piemel toch betekent?

Kortom weer zo’n heerlijke Mustread, ik kijk uit naar deel 3 die later dit jaar verschijnt.

Lieve leesgroet Marga Bos