Recensies·Recensies van Moon·Roman

Welkom bij hotel Flanagans – Åsa Hellberg “Romantiek, discriminatie, macht en de strijd om het hoofd boven water te houden, in Hotel Flanagans maak je het als lezer allemaal mee..#Genieten”

Welkom bij hotel Flanagans – Åsa Hellberg

“Lekker wegdromen bij het wel en wee van Hotel Flanagans, dit belooft een heerlijke serie te worden”

  • Auteur: Asa Hellberg
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789401666060 
  • Druk: 1 
  • januari 2021 
  • 352 pagina’s

 “Ze wilde op deze zeldzame vrije dag niet aan haar werk denken, maar het dreigement dat Laurence die ochtend had geuit, dat hij haar in 1960 kapot zou maken, was min of meer als verassing gekomen.”

Linda Lansing is na het overlijden van haar vader op haar eenentwintigste al de eigenaresse van Hotel Flanagans, ze staat alleen aan het hoofd van dit hotel, geen vriend, geen partner alleen haar neven die haar het leven zuur maken. Haar neven, Laurence en Sebastian doen er alles aan om het hotel van Linda over te nemen. Kan Linda haar vaders laatste wens nakomen en het hotel behouden voor een faillissement of zijn het haar neven die Flanagans weer laten floreren als ooit tevoren?

Welkom bij hotel Flanagans, het boek wordt aanbevolen voor fans van Lucinda Riley en Anne Jacobs, laat ik deze boeken allemaal gelezen hebben, dan kan ik dit boek niet laten liggen he!? Åsa Hellberg is een Zweedse auteur welke in 2014 debuteerde in Nederland, ik ben erg benieuwd hoe dit boek mij zal bevallen, klopt de bewering dat fans van Riley ook fan worden van Hellberg. De lat ligt hierdoor wel hoog voor het boek.

Goede sfeerbeschrijving

Hellberg neemt de lezer mee naar de vorige eeuw, het verhaal begint in 1949 net na de oorlog wanneer Linda bericht krijgt dat haar vader ziek is, ze reist af naar London. En laat haar oma achter in het Zweedse Fjällbacka. Daar begint haar gevecht om het hotel dat haar vader al jaren als eigenaar heeft bestierd uit handen van haar neven te houden. Een vrouw aan de macht van een hotel dat is in die tijd niet gewoonlijk, Hellberg zet deze tijd goed neer, je gaat terug naar de jaren na de oorlog, discriminatie, macht, en liefde alles komt aanbod. De heerlijke sfeer in hotel Flanagans zal voor de lezer welkom en vertrouwd voelen, wanneer je de serie Mr Selfridge hebt gezien zal de sfeer van hotel Flanagans je omarmen als een warme deken.

Zweden versus London

Äsa Hellberg deelt het verhaal op in gedeeltes over het jaar 1949 en 1960, tien jaar waarin Linda Lansing een enorme groei doormaakt. Ze weet meerdere onderwerpen goed uit te lichten en al snel wordt duidelijk dat hier meer boeken van komen, een serie om bij weg te dromen. De sfeer is sterk en je waant je in het hotel leven van London en al zijn beslommeringen en de perikelen tussen Linda en haar neven. De zoektocht naar liefde en het wel en wee van de werknemers van het hotel spelen de hoofdrol, heerlijk genieten van dit alles. Ook maak je soms een uitstapje naar Zweden het land waar Linda is opgevoed door haar oma, je merkt dat de auteur hier zelf roots heeft want je verbeelding wordt vanzelf geactiveerd. Een aangenaam contrast, tussen het bedrijvige leven in London en de rust in Zweden.

Welkom in hotel Flanagans is een heerlijke roman die smaakt naar meer, Linda en haar entourage voelen vertrouwd en je wilt meer met hen beleven, gelukkig is het verhaal niet af en ik kijk al uit naar het vervolg.

Lieve leesgroet Moon Kager