#thekobolife·@Kobobooks·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De vijfde kamer – Darline Degheldere “Vriendschap is belangrijk, maar wat als je vermoedt dat één van je vrienden een moordenaar is?”

Darline Degheldere – De vijfde kamer

Een gezellige vriendenclub viert jaarlijkse hun reünie in de vorm van een korte vakantie, dit jubileumjaar blijkt alles behalve gezellig, als één van de vrienden dood wordt aangetroffen! Natuurlijke dood of moord?? 

  • Auteur: Darline Degheldere
  • Uitgever: Hamley Books
  • Nederlands 
  • 1e druk: februari 2021
  • 9789463967624
  • Paperback 
  • 380 pagina’s
  • Ook te lezen via Kobo Plus

Recensie

Een studievriendenclub, de Pascallen genaamd, maakte er traditie van om jaarlijks een vakantiewoning te huren met zijn allen. Dit keer was het al voor het tiende jaar, een jubileumjaar dus! Wat als een gezellige korte vakantie begon, bleek gaandeweg de week wat haarscheurtjes te vertonen, om vervolgens dramatisch te eindigen met de dood van één van de leden. Officieel aangemerkt door de arts als natuurlijke dood, maar daar zijn Claire en haar tweelingzus Margot toch echt niet zeker van! De beide zussen verdenken echter de ander en proberen elkaar te helpen om niet ontmaskert te worden. Als later echter blijkt dat ze beiden de moord niet hebben gepleegd, verschuift de verdenking verder in de groep. Wie van de vrienden heeft er baat bij deze moord, wie is de schuldige?

We starten in het boek op vrijdag 13 april, de laatste dag van de midweekvakantie. De dag dat het vriendenclubje op zijn kop zal zetten! De dag die start met een gezamenlijk ontbijt, tenminste…Bram ontbreekt, maar dat was eigenlijk te verwachten. Zijn vrienden hadden hem niet voor niets de vorige avond in de vijfde kamer te slapen gelegd. Hij was te dronken om de trap naar boven te nemen en de vijfde kamer, de kamer op de begane grond, was dus ideaal om iemand zijn roes uit te laten slapen. Tot dat Claire vindt dat het wel heel erg lang duurt…..

“Bram word wakker!” klonk ze nu bitsig. Ze greep met duim en vingertoppen de twee onderste hoeken van het dekbed en gaf er een felle ruk aan. Gelijktijdig met het wegtrekken van het dekbed voelde ze haar adem stokken, haar wangen begonnen te gloeien en haar oren voelden aan alsof ze zich onder water bevonden.”

Dit verhaal speelt zich af rond de vriendenclub. Uit mijn hoofd hebben we te maken met tien personages, zeker niet te veel, waarvan vier bevriende koppels, een arts en een voormalig agent. We starten in de midweek en vervolgens verspringen we in de tijd van het verleden naar het heden. Dit verspringen gaat vlotjes en zonder onduidelijkheden. Zo krijgen we wat meer informatie toegespeeld hoe één en ander in elkaar zit. We krijgen vooral met Claire te maken en ik vind haar bezoekjes aan Albert, een wat oudere man, die voor zijn pensionering bij de politie werkte, erg leuk! Dit was zeker geen nagelbijtend spannend en brein brekend boek voor mij, toch heb ik dit boek ECHT met heel veel plezier gelezen!

Lieve leesgroet Carla Kooijman – van Bakel