Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De nieuwe dood – Corine Hartman “Hartman zet de psychiatrie in een ander daglicht, met respect en de benodigde dosis spanning. Thriller 2.0 #Pageturner”

De nieuwe dood –  Corine Hartman

“Wat een lef, Hartman haalt niet alleen de psychiatrie uit de taboesfeer ook snijdt zij een omstreden onderwerp aan. De nieuwe Dood is een verhaal met respect, spanning en zeer intrigerende karakters een thriller 2.0. #Mustread”

  • Uitgever: Cargo
  • Auteur: Corine Hartman
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789403109916 
  • Druk: 1 
  • maart 2021 
  • 352 pagina’s

Psychiatrische instelling Groot Loenen doet mee aan een indrukwekkend onderzoek van professor Max Harris. Het nieuwe leven, moet de trend worden voor de toekomst van de mens. Of het idee van Harris ook zo geniaal is, daar beginnen Lisa en Faye aan te twijfelen. Een aantal maal mochten zij de professor helpen met een aantal klussen, maar naarmate zij hierbij meer een meer worden betrokken groeit ook de twijfel aan de bedoelingen van Harris. Is het nieuwe leven wel zo ideaal? En brengt het Groot Loenen en Faye haar ‘familie’ wel wat hen werd voorgespiegeld?

“Bij labaratoriumratten is het een kwestie van tijd voor de eerste sterft. Ben jij al klaar voor Het nieuwe leven, of, beter; De nieuwe dood?

Geen taboe, vernieuwend en heerlijk spannend…

De nieuwe dood is het derde deel in de serie rondom Faye van Laar, een psychiatrische patiënt die samen met haar ‘familie’ woont in de psychiatrische inrichting waar haar pleegvader de scepter zwaait. Intrigerende karakters die door Corine Hartman overtuigend en met respect worden neergezet, dit is best uniek, over het algemeen worden psychische ziektebeelden en geneesmethodes niet zo uitgebreid beschreven en zijn zij eerder aanwezig bij de daders dan bij de hoofdpersonage. Hartman zet hiermee de psychiatrie in een ander daglicht in deze thrillerserie, in dit derde deel doet Hartman er nog een schepje bovenop door het onderwerp ‘het nieuwe leven’ onder de aandacht te brengen, gewaagd maar zeker met respect verwerkt zij dit in een meesterlijke thriller.  We zijn het eigenlijk wel gewend van Corine, met haar serie over Jessica Haider liet zij ook al zien dat ze wel de grens op durft te zoeken. De nieuwe dood ademt spanning uit maar toch zet het je ook aan het denken, zou het Nieuwe Leven soms geen uitkomst zijn?

Faye van Laar … Ik kan er geen genoeg van krijgen..

Deze serie heeft iets onderscheidend en heeft ondanks alles wat er gebeurt rondom Groot Loenen een serene sfeer, het heeft iets familiairs en kneuterigs, maar de bewoners en de avonturen maken het enorm spannend en meeslepend. Je zou dit boek heel goed los van de andere delen kunnen lezen maar toch raad ik je aan om het plaatje compleet te maken en alle delen te lezen, Corine is een master in cliffhangers aan het einde waardoor je nieuwsgierigheid nog meer geprikkeld wordt, de boeken zijn door de interessante karakters enorme pageturners en lezen als een trein. Persoonlijk hoopte ik dat er nog een deel komt, maar De nieuwe dood is het slot van de trilogie, erg jammer want ik had nog wel meer van Faye en haar ‘familie’ willen lezen

Lieve Leesgroet Moon Kager