Recensies·Recensies van Moon·Roman

De zevende zus – Lucinda Riley “Vol smart kijk ik reikhalzend uit naar deel 8, deze reis was onvergetelijk waardoor alles opscherp staat voor een spetterend slot!”

De zevende zus – Lucinda Riley

Riley zet de wereld op zijn kop met de zeven zussen serie, het verhaal is nog niet compleet maar wat een geweldige reis is dit…… De zevende zus is een aangrijpend verhaal dat je nog lang zal bij blijven

  • Auteur: Lucinda Riley
  • Uitgeverij:  Xander
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789401614283 
  • Druk: 1 
  • april 2021 
  • 704 pagina’s

Wanneer de advocaat Georg Hofman met nieuws komt over de zevende “missende” zus, staan de overige zes zussen op scherp. Zullen ze er nu  eindelijk achter komen wie Merope is? Pa Salt heeft zijn meisjes bewust gekozen wat is het verhaal achter deze zevende zus. De lezer reist mee met de zussen, van Nieuw zeeland naar Ierland, een reis om niet snel te vergeten

“Je bent een heel bijzonder meisje, Merry, en dat mag je nooit vergeten. Beloof je dat?”

Zou Lucinda Riley hebben voorzien wat ze teweeg bracht met haar  over de zeven zussen? De gehele wereld smult bij haar boeken, haar schrijfstijl is uniek en meeslepend en iedereen kijkt dan ook reikhalzend uit naar weer een nieuw deel, gelukkig is het na dit zevende boek nog niet over, want Riley komt nog met een achtste deel Atlas, het verhaal van Pa Salt.

De zoektocht naar de missende zus is een aangrijpend verhaal en wederom weet Riley mij tot tranen te roeren, haar schrijfstijl is zo beeldend en intens dat haar verhalen je ontroeren tot iets wat je van te voren niet kunt voorzien. De lezer gaat mee op pad, je reist mee van Nieuw Zeeland naar London en Ierland. Er blijft iets ongrijpbaars, na het lezen van deel acht zijn je vragen zeker niet beantwoord maar hopelijk krijgen we die in deel acht. De cliffhanger aan het einde, is wellicht enigszins teleurstellend maar mede hierdoor wordt je nieuwsgierigheid alweer aangewakkerd en hopelijk hoeven we niet lang te wachten op Atlas. De kracht van Riley is de beeldende schrijfstijl, haar verhalen beleef je echt, er is sprake van gevoel en emotie, Riley bezit een kunst van schrijven die je maar zelden tegenkomt.

Het oude Ierland en hun strijd tegen de Britten komt zo overtuigend aan bod dat je geschiedenisles van vroeger weer wordt opgefrist, maar dan met meer diepgang en emotie, want je voelt de strijd van de karakters, het gevecht binnen families en de drang naar gerechtigheid. Het verleden, de geschiedenis, is wat zwaarder dan we gewend zijn van Riley maar wanneer je eenmaal het verhaal ingezogen bent, kun je nog maar moeilijk loskomen. Het heden is een samenkomen van alle zes de delen, de cirkel is bijna rond, de zussen komen allemaal aanbod en je leest over hun leven na het verlies van Pa Salt en hun zoektocht naar hun eigen roots, het is een feest der herkenning

De zevende zus is aangrijpend verhaal waarbij er tranen zullen vloeien, het is met zoveel warmte omvangen door Lucinda Riley, wellicht komt het doordat de roots van Riley zelf ook in Ierland liggen, maar dit is een deel dat je nog lang zult bij blijven. Je geduld wordt op de proef gesteld, maar gelukkig is Lucinda al bezig met het schrijven van deel acht, want zeker na dit deel kijk ik reikhalzend uit naar een spetterend slot.

Voor de fans van Riley hoef ik niet te zeggen dat dit een Mustread is.. Die beamen dit meteen, maar voor de mensen die nog geen kennis hebben gemaakt met geen enkel boek van Riley, probeer het eens, maar wees gewaarschuwd. Riley heeft een verslavend effect op je leesbrein, je kunt je helemaal verliezen in haar beeldende een meeslepende schrijfstijl, eens een Riley betekend alle Riley`s. Een gezonde verslaving voor de echte leesfanaat!

Lieve Leesgroet Moon Kager