Blogtour·Boekentips·Jeugdboek·Kinder Mustreads·kinderboek·Recensie van Elsa·Recensies

Hamley is jarig – Sandra J. Paul #Blogtour “Een boekje waar je blij van wordt.”

Hamley is jarig – Sandra J. Paul

“Gelukkig komt ze wel altijd weer op haar pootjes terecht.”

  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789464208221
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina’s : 110
  • Verschijningsdatum : 4 mei 2021

Achterflap

Maak kennis met Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola.

Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo zeggen de andere katten: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze gaat op zoek naar taart voor haar dierenfamilie, en belandt zo in een bakkerij.

Mijn leeservaring

Voor mij als enorme kattenliefhebber (vooral zwarte katten vind ik prachtig!) viel ‘Hamley is jarig’ gelijk ontzettend op met zijn “te” schattige looks. Als je naar de cover kijkt van dit boekje smelt je hart. Zachte achtergrond kleuren, opvallend kleurig snoepgoed, in het midden een cupcake met daar weer middenin een piepklein zwart katje inclusief toefje slagroom en een kers op haar kopje… meer hoef ik niet te zeggen toch? Voor mij in ieder geval genoeg redenen om het boekje te willen.

“Weg zijn de zeurmomenten, iedereen wil zo snel mogelijk de zon in.”

Het verhaal is bedoelt voor kinderen vanaf 7 jaar om zelf te lezen en ik weet zeker dat het ook heel leuk is om samen met je kind te lezen als ze nog jonger zijn. Door de fantastisch bijpassende illustraties van Ann-Sophie Hollander spreekt het verhaal nog meer tot de verbeelding en wordt spelenderwijs voorlezen extra leuk voor jezelf en je kind. En als je zelf leest is het zeker ook geen vervelend onderdeel van het verhaal, de gedetailleerde, kleurrijke illustraties zorgen daar vanzelf wel voor. 

“Ze drukt verbeten haar klauwen in de stof die gelukkig niet scheurt en trekt zich op.”

Het inhoudelijke verhaal vertelt het grappige en ook spannende eerste grote avontuur van de kleine kitten Hamley. Er is zoveel te ontdekken en te beleven als de wereld zich stukje bij beetje voor je ogen ontvouwd. Eén grote speeltuin toch of gebeuren er soms zomaar dingen die je niet had verwacht? Het is niet alleen een humoristisch verhaal, maar ook leerzaam, spannend en vooral heel liefdevol verwarmend. Een boekje waar je blij van wordt.

“Heel even lijkt hij weer de oude te zijn. Hij kijkt haar treurig aan.”

Persoonlijk vind ik het heel gaaf om te zien hoe divers de schrijfstijl van Sandra J. Paul kan zijn. Thrillers, YA boeken, jeugdboeken, Feelgood en vast nog veel meer,  ze schudt het allemaal uit haar mouw. De bewoording in dit verhaal past bij de jonge lezertjes doelgroep en toch voelt het niet te simplistisch, als in te kinderachtig of iets dergelijks. Ook ik heb me kosteloos vermaakt tijdens het lezen. Vooral omdat het heel gemakkelijk is om voor je te zien hoe de capriolen van Hamley niet altijd even goed uitpakken en ik nieuwsgierig ben hoe ze zich eruit redt. Gelukkig komt ze wel altijd weer op haar pootjes terecht.

“Hamley schiet overeind, en valt bijna prompt van het kookeiland.”

Ik kijk nu alweer uit naar de volgende avonturen van deze kleine poes. De volgende titel is bij mij al bekend en zo beloofd de volgende ‘Hamley op pompoenjacht’ ook weer een dol komisch verhaal. Waarbij ik absoluut weer uit kijk naar de mooie illustraties die het gehele leesplezier verhogen.               

Lieve leesgroet, Elsa.