#thekobolife·@Kobobooks·Recensie van Monique·Recensies·Thriller

Noorderlicht – Mariska Overman. “Een thriller zoals een thriller moet zijn!”

Mariska Overman – Noorderlicht.

“Iemand moet dood, dat hebben ze namelijk afgesproken”

  • Auteur: Mariska Overman   
  • Uitgever: De Crime Compagnie    
  • Nederlands 
  • 1e druk: februari 2021
  • 9789461094766
  • Paperback 
  • 300 pagina’s
  • ook te lezen via Kobo Plus

Een zeilschip in de ijzige winterkou van Noorwegen. De passagiers zijn allemaal vreemd voor elkaar en hebben allen dezelfde wens. Ze zijn op zoek naar het befaamde noorderlicht. Maar de passagiers Noor, Frode, Magnus en Katja hebben elkaar wel al eerder ontmoet. Niet in het echt, maar wel online via een literair forum. En daar hebben ze iets afgesproken. Iemand moet dood. Maar zo simpel lijkt het niet…

Dertien passagiers en vijf bemanningsleden gaan aan boord van een zeilschip welke perfect is voor het varen rond de fjorden. Op zoek naar het noorderlicht, walvissen en al het moois wat Noorwegen heeft te bieden. Het schip heeft tien kleine tweepersoons hutten en alle alleenstaanden worden ingedeeld met iemand van het eigen geslacht. Omdat niemand weet dat deze vier mensen – Noor, Frode, Magnus en Katja – elkaar kennen, worden zij ook gewoon ingedeeld met andere passagiers. Vanaf het moment dat ze aan boord gaan, begint het. Het zoeken naar het juiste slachtoffer. En al snel stellen ze elkaar de vraag ‘al iemand in gedachten?’.

De vier ‘vrienden’ bespreken voorafgaand aan deze reis via het forum hun gelezen boeken totdat een van hun voorstelt naar een privé chat over te stappen. Ze besluiten hetzelfde boek te lezen. Op moment dat ze deze evalueren rijst de vraag bij een van hun of hij ‘het zou kunnen’ en ‘hoe het zou voelen iemand te doden’… Na een aantal maanden wordt de vraag gesteld ‘wat als we het doen’…

Ik mag mezelf wel een fan noemen van Mariska Overman. Liet een nieuwe thriller even op zich wachten, komt ze wel terug met ijzersterk verhaal. Inmiddels ook bekend dat haar boek verfilmd gaat worden. Wat een waanzinnig gevoel moet haar dit geven. Ik kan ook niet anders zeggen dat het meer dan verdiend is. Het boek wordt afgewisseld met stukjes uit de chat die de vier boekenvrienden voeren, het verhaal aan boord van het zeilschip en stukjes ná de vakantie. Hierdoor wordt de spanning lekker opgebouwd. En zeker door de verhaallijn van ná het zeilschip wordt je alle kanten opgeslingerd. Want wat is er nu eigenlijk gebeurd? We krijgen ook nog een stukje achtergrond informatie wat je het gevoel geeft alsof je zelf ook mee reist. Mocht ik ooit zo’n reis boeken als deze, dan zal ik zeker aan dit boek terugdenken !

Lieve leesgroet Monique Vennink