Blogtour·Recensies·Recensies van Moon·Roman

Marlies 1 “De filmster en de journaliste”– Ria Maes #Blogtour “De herkenning en de humor smaakt naar meer”

Marlies 1 “De filmster en de journaliste”– Ria Maes

“Een kijkje in het leven van een hardwerkende moeder en partner die alle ballen hoog probeert te houden, herkenbaar en doorklieft met humor. Aanstekelijk Leesvoer”

  • Auteur: Ria Maes
  • Uitgeverij Hamley Books
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789464208276 
  • Druk: 1 
  • mei 2021 
  • 280 pagina’s

“All is fair in love and war”

Als hardwerkende vrouw, journaliste bij een vrouwenblad, moeder doet echtgenoot Tess van de Velde er alles aan om haar leven te laten slagen. Wanneer ze voor haar baan als journaliste bij het vrouwenblad Marlies, de grote ster Nicole Kidman mag interviewen, is dit voor haar een droom die uitkomt. Kan zij met haar interview Marlies weer op de rails krijgen?

En mooi vormgegeven cover prijkt op deze heerlijke Feelgood Chicklit, want dat is het zeker wel. Een verhaal waarbij je alles om je heen even lekker kunt loslaten, wegdromend door de prettige en vlotlezende schrijfstijl van de schrijfster, meeleven met de problemen die enigszins herkenbaar zijn maar ook de glamour van een redactie van een vrouwenblad die het verhaal de glamour geven …. Er is veel aandacht gegeven aan de vormgeving van het verhaal en de opmaak, het lettertype en de uitstraling van het geheel. Een pluspunt voor dit verhaal.

De vrouwelijke lezers en zeker degene die werkende moeders zijn kunnen zich waarschijnlijk helemaal vereenzelvigen met de struggel waar de hoofdpersonage Tess mee zit. Het bestaan van een werkende moeder, het schuldgevoel, het gevoel dat alles op je schouders rust en dat er veel te kort tijd zit in een etmaal, een man die promotie heeft gemaakt en verwacht dat jij een stapje terug doet, dit is door Ria Maes sterk neergezet en wekt empathie en medeleven op. De lezer leeft mee met Tess en haar struggels in het leven, met de benodigde humor tussendoor is dit een heerlijk verhaal om je even helemaal te ontspannen. Je beleeft en leest het verhaal vanuit Tess, haar gedachtegang, haar invulgedrag geven dit verhaal het de persoonlijke touche, ook het kijkje in het reilen en zeilen op de redactie van het vrouwenblad Marlies geeft een aangename flow in het verhaal. Een beetje glamour, heerlijk het smaak al snel naar meer, mede door de humor die onderliggend is en het herkenbare karakter is dit aanstekelijk leesvoer dat zorgt voor een heerlijk ontspannen leesmoment.

Lieve leesgroet Moon Kager